Yeşilay Haftası Yalova'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe katılan 130 bisikletçi Yeşilay için pedala bastı.
Yeşilay Yalova Şubesi 81 ille eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte kötü alışkanlıklara dikkat çekmeye çalıştı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen bisiklet etkinliğine AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Burada konuşan Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın, " Yalova ve dolayısıyla Türkiye’de sağlıklı bir yaşam için söz sahibi olduk. Sağlıklı bir yaşam için biz de söz veriyoruz" dedi.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Yeşilay, uyuşturucu ile kötü alışkanlıkla mücadele eden bir kuruluşumuz. Dolayısıyla bu kuruluşun etkinliklerinin geniş katılımla yapılması gençlerimize bir örnektir. Gençlerimizin dikkatini bu konuya çekmek için bu önemli bir etkinliktir. Sağlıklı yaşam için bisiklet önemli bir araç. Çok eskiden ata binme vardı. Şimdi artık at olmayınca işi bisikletle hallediyoruz. Ben Yeşilay’ın Yalova Şube’mize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan kişiler arasından yapılan çekilişle iki katılımcıya Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle bisiklet hediye edildi. Ardından 130 bisikletçi Gazipaşa Caddesi güzergahını kullanarak TİGEM’e ve buradan da Fatih Caddesi güzergahını kullanarak yine Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal bastılar. 

Editör: TE Bilişim