Aday Tanıtım Toplantısı’na CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, CHP Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Nedim Güler de Millet İttifakı Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve Belediye Meclis Üyelerine destek olmak için katıldılar.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Millet İttifakına gönül verenler büyük ilgi gösterdiler. Toplantı salonu hınca hınç dolarken, toplantı salonu dışına kurulan hoparlörler sayesinde vatandaşlar toplantıyı salon dışından da takip ettiler.

Toplantı CHP İl Başkanı Nur Koçak’ın açılış konuşması ile başladı. Martın Sonu Bahar sloganıyla söze başlayan Başkan Koçak, “Demokrasi ve adaletin hiçe sayıldığı, iktidar partisinin kendisine oy vermeyenleri terörist ilan ettiği, halkımızın her geçen gün fakirleştiği, esnafımızın kepenk kapattığı, işçinin işsi kaldığı, çalışanın hakkını arayamadığı zor günlerden geçiyoruz. Böyle bir ortamda gidilen 31 Mart seçimlerinde bize düşen görev toplumun huzuruna saygı duyulan, kabul gören isimlerle çıkmak ve belediyelerimize çağdaş, modern ve sosyal belediyecilik anlayışını yerleştirmektir. Bizler Yalova olarak tüm Türkiye’ye önemli mesajlar vermiş bir iliz ve tekrar Belediye seçimlerinden zaferle ayrılmanın arifesindeyiz.” dedi.

Yalova ili başta olmak üzere ilçe ve belde belediyelerinin tamamında iddialı olduklarının altını çizen CHP İl Başkanı Nur Koçak, “2014 seçimlerinde tüm Türkiye’nin gözü önünde iktidar partisinin topyekun direnmesine karşın iki kez seçim kazanarak kararlılığımızı ve gücümüzü kanıtladık. Vefa Başkanımızda 5 yıllık süre içerisinde üzerinde düşen görevi yerine getirerek halkın sevgisini ve takdirini kazandı. Vatandaşın derdine derman olmak, halkımızın kabine girmek için tekrar sokaklardayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi “Korkmadan, Yılmadan Mücadele Edeceğiz ve Başaracağız! Başaracağız! Başaracağız!” Martın sonu Yalova’daki tüm belediyelerde bahar olacak.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, “Siyasi kurtuluş savaşı verdiğimiz şu günlerde tüm protokoldeki arkadaşlarımızı sıfatlarından soyutlayarak kendilerine dava arkadaşlarım diyerek hitap etmek istiyorum. Dava arkadaşlarım kelimesinin altını üç defa çizmek istiyorum. Çünkü salona baktığımızda her iki genel başkanımızın afişlerini görüyorum, her iki partinin de bayraklarını görüyorum, bu stratejik bir ortaklığın en önemli belirtileridir. Şehir, sokakta, kahvede ittifak çatladı diyenlere cevaben ben buradayım. Her ne kadar ilçelerde seviyeli rekaber içinde olsak da Sayın Vefa Salman’ın seçiminde bizler ortak bir amaç için çalışıyoruz. İYİ Parti’ye gönül verenler seçim günü sandığa gidene kadar ne kadar İYİ Partili iseler, sandıktan çıktıktan sonra daha fazla İYİ Partili olacaklar. Çünkü sandığa giden partililerimiz kendilerine verilmiş olan bir görevi yerine getireceklerdir. Bu görev hepimiz içindir. Tüm İYİ Partili kardeşlerimden kendilerine verilen görevin gereğini yapmaları çağrısında bulunmak istiyorum.” dedi.

Programın devamında sahneye çıkan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “31 Mart’ta yerel seçim var, iyi yönetim sergileyen adaylar kalacak, halkın kötü yönettiğini düşündüğü aday gidecek yerine daha iyi yönetir dediği aday gelecek; aslında bütün mesele bu. Ama Türkiye’de iki farklı dil var. Birinde umut dili var. Bizler umut dili kullanıyoruz. Halkımıza umut olmak için mücadele veriyoruz. Türkiye’deki tüm adaylarımızla “31 Mart’ta biz gelirsek daha temiz bir deniz, daha solunabilir bir hava, daha sorunsuz bir trafik, daha iyi yönetilen bir kent, çocuklarımız için yeşil alanlar, kreşler, öğrencilerimiz için yurtlar ve herkes için daha yaşanabilir bir kent” vaat ediyoruz. Karşımızda farklı bir dil var, karşımızdakiler umudunu tüketmiş. Daha önce birçok söz vermiş yerine getirememiş, umudunu tükettiği için şimdi korkunun siyasetini yapan bir kesim var.” Diyerek söz başladı.

Verilen sözlerin yerine getirilmediğinin altını çizerek örnekler veren Başkan Özgür Özel, “Emeklilikte yaşa takılanlara söz verdiler, mecliste ters yönde oy kullandılar. 3600 ek gösterge sözü vermişler, ilk yüz binlik planda unuttuk, ikinci plana girecek demişler, inşallah Öğretmenler Günü’nde demişler, verilen sözü tutmamışlar. Çiftçiye yarısı senden, yarısı benden mazotun demişler ama onda birini bile vermemişler. Milli hâsılaya göre %1 çiftçiye verilmesi gereken desteği vermemişler, çiftçiye 176milyar borç takmışlar. Hala çiftçinin yüzünü güldürecek tek söz söyleyemiyorlar. %45’lik enflasyonu %20 gösterip, en yığınsal kitlelere %10’larda zam vererek milletin cebinden parayı almışlar.” diyerek hükümete yüklendi.

Manisa’nın Kula İlçesi’nde referandumda başına gelen bir anısını anlatan Özel, “Gönül yapacağız diye slogan atmak başka bir şey ama ağzından bir ötekileştiren, kutuplaştıran bir söz çıkıyorsa bunun kimseye faydası yok. Babası AKP’li olan çocuk var, kardeşi CHP’li olan ağabey var, kızı İYİ Parti’yi savunan AKP’li anneler var, birçok ailede gözlemlenecek burumlar bunlar. Sen sırf sana oy vermiyorlar diye birine terörist, diğerine vatansever dersen bunun ülke geleceği için kimseye faydası yok” şeklinde konuştu.

Ben CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel olarak 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’ye oy vermekten onur duyuyorsam kimsenin aklına aksi bir şey gelmesin, “Meral Hanım İstanbul Üsküdar’da oy kullanıyor. Ben Manisa’da Yunus Emre’de oy kullanıyorum. Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir’de CHP aday gösteriyor, Yunus Emre ve Manisa’da İYİ Parti aday gösteriyor. 31 Mart Pazar günü kendi ilim kendi ilçemde sandık başında olacağım, oy pusulasını açıp İYİ Parti’nin güneşinin üstüne oyumu basacağım. Özgür Özel için o güneş, altı ok hükmündedir. Meral Hanım da İstanbul’da aynı şekilde CHP’ye oy kullanacak.” diyerek sözlerine son verdi.

Davetlilerin konuşmalarının ardından aday tanıtımına geçildi. Geçirdiği rahatsızlık sonrası son beş günde geçirdiği iki operasyonun ardından aday tanıtım toplantısında kendisine gönül verenlerle buluşan Yalova Belediye Başkanı Adayı Vefa Salman, “Bizler Gaz Mustafa Kemal Atatürk’ün kendinde yaşıyoruz. Onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni aynen burada yaşatıyoruz. Umutla, huzurla, dostlukla, barışla, kardeşlikle; onun temelini attığı bu değerlere biraz katkı sağlayabiliyor isem ne mutlu bana. Yalova’da yaşayan Türk’te, Kürt’te, Roman’da benim kardeşim, bu kendi böyle yönettik, yönetmeye devam edeceğiz. Yalova’ya olan sevgim, aşkım beni buraya getiren en önemli değerim.” diyerek konuşmasına başladı.

“Beraber başardık, yeniden başaracağız” diyerek söze başlayan Başkan Vefa Salman, “Ne kadar çamur atsalarda rakiplerime cevap vermeyeceğim, çünkü elbisem temiz, herkes biliyor çok şükür. Aday tanıtımına geçmeden önce sadece bir söz vereceğim. Sözüm olsun geçtiğimiz dönem Yalova’ya fabrika kazandıramadım, bu dönemimde 3000 kişilik fabrika yapacağım. 6 yıldır şu hastaneyi yaptırmayı beceremedim, şu hastaneyi de önümüzdeki dönemde yaptıracağım.” dedi. CHP Yalova Belediye Başkanı Adayı Vefa Salman, konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyesi Adayı olan çalışma arkadaşlarını tanıttı.

Editör: TE Bilişim