2019 yılı Mart ayında yapılacak olan genel seçim öncesinde adayları en çok merak edilen parti yine AK Parti olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz Pazar günü ilk kez elektronik ortamda gerçekleşen, “@Temayül” ile partililer kimi aday görmek istediklerini genel merkeze bildirdiler. Hafta sonunda ise Ankara’ya çağırılan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak genel merkez yöneticileri ile birlikte aday adayları üzerinde istişareler gerçekleştirecekler. AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’un da bu istişarede yer alacak ve onlarda görüşlerini ortaya koyacaklar. Elbette ki son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koyacak.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “Partimize teveccüh çok fazla. Bu partimizin demokratik zenginliği ve gücünün bir yansımasıdır. Partimiz temayülü gerçekleştirdi. Hafta sonunda vekillerimizin ve benim yer alacağım istişare toplantısını da gerçekleştirdikten sonra hep birlikte beklemeye başlayacağız. Yalnız Temayül ile ilgili bir şeye vurgu yapmak istiyorum. Özellikle sosyal paylaşım platformları üzerinden bazı adayların temayülde önde çıktığı konusunda spekülasyon yapılıyor. Kimse buna inanmasın. Hiç kimse kimin temayülden çıktığını bilmiyor. Partimiz tarafından belirlenen bir ekip temayül yoklamalarını rapor şeklinde dönüştürüp partimizin ilgili kurumlarına ve Cumhurbaşkanımıza iletiyor. Bundan sonraki süreç çok fazla zaman almayacak. Aralık ortasında ülkedeki tüm adaylar açıklanmış olacak. Yalova adayı da Aralık ayı ortasında netleşecek ve sonra da tüm teşkilatlarımız adaylarımızın peşinde yürüyerek seçim çalışmasına başlayacak. Ben Yalova Belediyesi başta olmak üzere geçen yerel seçimde emanet verdiğimiz tüm belediyeleri geri alacağımıza yürekten inanıyorum. Yalova hak ettiği hizmetlere kavuşacak. İlimizi AK Partinin hizmet şemsiyesi altına alacak ve kaybedilen 5 yıllık süreyi ilimize geri vereceğiz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Yalova’ya çok önem veriyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova’ya ayrı bir önem verdiğinin de altını çizen Öztabak, “Cumhurbaşkanımız Yalova’yı çok ayrı seviyor. Burasının kendisi için taşıdığı önemi her defasında vurguluyor. O nedenle buradaki adayın belirlenmesi için titizlikle hareket ediyor. Kendisi seçim sürecinde de her zaman olduğu gibi bu yılda mutlaka Yalova’ya zaman ayıracak. Yalovalılarla bir kez daha kucaklaşıp hasret giderecek. Bugüne kadar her zaman Yalova’ya yatırım müjdeleri ile geldi. Yine heybesinde Yalova’mızın ihtiyacı olan, ilimizi daha ilerilere taşıyacak yatırımlar yer alacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim