Yerel seçimlerde tekrar aday olacağını dile getiren Dağ; “Bir daha ki dönem nasip olursa  daha akılcı, daha güçlü bir yönetimle farklı bir belediyecilik anlayışıyla Çiftlikköy halkına hizmete  devam edeceğiz” dedi.

Her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde basın mensuplarını ağırlayan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Çiftlikköy’le ilgili projelerinden, hayallerinden, devam eden çalışmaları ve kendisine yöneltilen çeşitli eleştirilere açık yüreklilikle cevap verdi.

Dağ: MHP ile görüşmem olmadı…

“ MHP’den teklif aldınız mı,  bu yönde duyumlar var” şeklindeki soruya Başkan Dağ; “Öyle bir görüşme talebi ya da teklifi olmadı. Son günlerde adım bir partiyle anılıyor o partiden aday olacağım iddia ediliyor. Böyle bir şey yok. Muhalefet belediye başkanı olarak görevimi sürdürüyorum. Kendimi hiçbir zaman DP’li olarak da görmedim. Demokrat Parti  mi ANAP mı derseniz bana bir tabela gerekiyorsa, ANAP’tan aday olurum. ANAP’tan aday olmaktan gurur duyarım.”  dedi. Bugüne kadar yaptığı projelerle Çiftlikköy’de başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Dağ; bundan sonra da halkın görüş ve taleplerini değerlendireceğini söyledi.

Kartal’a Deniz Ulaşımı İçin Çalışma İçerisindeyiz…
İDO’nun özelleştirilmesiyle uygulanmaya başlanılan esnek fiyat politikası neticesinde vatandaşların şikayetlerinin arttığını dile getiren Başkan Dağ; Çiftlikköy sahilinde gerçekleştirecekleri sahil dolgu projesi kapsamında yapacakları iskeleyle deniz ulaşımına da olanak sağlayacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz çalışmalarımız arasında yer alan sahil dolgu projesi kapsamında vatandaşlarımızdan da gelen talep doğrultusunda projede Çiftlikköy iskelesini de yapmayı düşünüyoruz. Deniz sığ olduğu için şu anda dolgu projesi gerçekleşmeden iskele yapılması mümkün değil. Deniz dolgu çalışması yapıldıktan sonra bunu gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Çiftlikköy 4-5 yıl içerisinde büyük gelişme kaydedecek. 2023’te Çiftlikköy’ün kışlık nüfusunun Yalova ile yarışacak duruma geleceğini öngörüyoruz.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşümü Bazı Partiler Yanlış Aktardı…
Bir soru üzerine Kentsel Dönüşümle ilgili olarak Çiftlikköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın bazı siyasi parti teşkilatları tarafından kamuoyunda yanlış anlatıldığını savunan Başkan Dağ; “Kentsel dönüşümle ilgili gerçekleştirdiğimiz projeyi bilgi eksikliği dolayısıyla yanlış yorumladılar, biz bu konuyu tekrar meclise getirdik. Kararı mecliste görüşerek vereceğiz. Bu projenin ilçelere kadar inip uygulanabilmesini hükümetin gerçekleştirdiği önemli bir proje olarak olumlu karşılıyorum. Deprem bölgesinde yaşamak farklı bir şey” diye konuştu.

Gacık’ta İlk Kadın Muhtar Meliha Manço’nun Heykeli Yapılacak…
 Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Gacık Köy Meydanı düzenleme çalışmalarının Yalova Valiliği tarafından devam ettirildiğine işaret ederek, çalışma bittiğinde Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Meliha Manço' nun Gacık Köyü’ne heykelinin dikileceğini söyledi.

Çiftlikköy’e Yakışır Bir Belediye Binası Yapmak Hedefimiz…

 Tekrar göreve geldiği takdirde, Çiftlikköy için hayal ettiği projeleri basın mensuplarıyla paylaşan Dağ, şöyle konuştu: ”Ulaşımda raylı sistemin getirilmesi hayal ettiğim projelerin başında geliyor. Biliyorsunuz Etibank konusunu, Etibank’ı bütün Yalova’ya açmak gibi bir planımız vardı. Bu gerçekleşmedi. Hayallerimden birisi de Bayraktepe’ye yapılacak olan tesislerdi. Bayraktepe’yi Çiftlikköy halkına kazandırmaktan mutluyum.Yeter ki halk yanımızda olsun.Biz halkın isteklerine göre kararımızı veriyoruz.Ayrıca yeni dönemde Çiftlikköy Belediyesi hizmet binasını da daha modern ve kullanışlı bir projeyle gerçekleştirip, Çiftlikköy’e yakışır bir hizmet binasını hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Editör: TE Bilişim