AK Parti’den aday adaylığı süreci son uzatma tarihi sonrasında 16 Kasım 2018 Cuma günü tamamlandı. Başvurularda en çok merak edilen konu ise Yalova Belediye Başkan aday adaylığı başvurularıydı. Bu anlamda toplamda 13 başvuru yapıldı. Ancak İl Başkanları ve mevcut belediye başkanları başvurularını 1 Aralık 2018 tarihine kadar yapabilecekler. İl Başkanları AK Parti Genel Merkezi’nin onayı ile görevlerinden istifa ederek aday adayı olacaklar. Mevcut İl Başkanları ise görevlerinden istifa etmeden aday adaylığı başvurusunda bulunacaklar. Bu süreden sonra ise merkez tüm aday adaylarını inceleyecek ve Yalova merkez, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirleyecek.

“Emanetleri geri alacağız”

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, “Başvuru süreci yoğun geçti. Genel merkez başvuru sürecinde bu nedenle 2 kez uzatma yapmak zorunda kaldı. Yalova’da da oldukça yoğun bir başvuru yaşadık. 13 kişi Yalova Belediye Başkanı aday adayı oldular. Bu partimizin gücünü gösteren güzel bir olaydır. Bundan sonra hedefimiz ilimize en iyi hizmeti getireceğine inandığımız bir kardeşimizi belirleyip seçimlerde elimizden gelen gayreti ortaya koymaktır. Ben Yalova Belediyesi dahil geçen seçimde emanet olarak verdiğimiz tüm belediyeleri bu seçim geri alacağımıza inanıyorum” dedi.

Temayül yapıldı

AK Parti Yalova’da Temayül yoklamasını ise Pazar günü gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen temayülde parti eski il başkanları, İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İlçe gençlik ve kadın kolları başkan ve üyeleri, Parti üyesi il, ilçe ve belde belediyeleri, Köy ve mahalle başkanları, Parti üyesi 22,23,24,25 ve 26. Dönem aday adayı olmayan milletvekilleri temayülde oy kullanarak 6 isim yazdılar.

Top Genel Merkezde

Bundan sonraki süreçte ise 1 Aralık tarihine kadar genel merkezin izin vermesi halinde Parti İl Başkanları istifa ederek aday adayı olabilecekler. Mevcut belediye başkanları ise istifa zorunluluğu olmaksızın 1 Aralık tarihine kadar aday adayı olabilecek. Yalova’da bu kapsamda aday adayı olduğunu açıklayan tek isim ise Termal Belediye Başkanı İsmail Atik oldu. Atik’in adı temayülde yer almadı. Genel merkez İsmail Atik’i de temayüle katılan diğer adaylarla birlikte değerlendirmeye alacak. Ardından liste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilecek. Cumhurbaşkanının tüm illerde olduğu gibi Yalova adayını da Aralık ayı ortalarında açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim