Yakup Ofli Çiftlikköy Belediyesi’nde işçi zamlarıyla ilgili olarak İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin sözlerinin kasıtlı olarak saptırıldığını belirterek şu açıklamada bulundu: “İlçe başkanımız, belediye başkanına sorduğu sorunun cevabını ne hikmetse Önder Derin de veremedi. Cevap yerine talimat kokan ve zaten düşük olan işçi zamlarının yeterli olduğunu savunarak başkana övgüler yağdıran açıklamalarla konu geçiştirildi. Belki bu durum sendikacılık tarihinde bir ilktir.

İlçe Başkanımız Çelebi, belediyenin işçilere yaptığı zammın iyi bir gelişme olduğunu, ancak daha önceki yıllardaki yapılan zamların yetersiz olduğunu, bu oranları merak ettiklerini sordu. Yapılan zam işçileri tatmin edecek bir zam olmadığını işçiler maaşlarını çektiklerinde anlayacaklardır. Bu güne kadar her zaman fakirin, mağdurun, emekçinin yanında olan ilçe başkanımızın işçilere verilen bu aldatmaca zamları fazla bulması gibi komik açıklamalara işçiler de kamuoyu da inanmadı.

Süleyman Çelebi’nin açıklamalarını işçilerin görmediğini, Önder Derin’in yapacağı açıklamalarından da haberlerinin olmadığını düşünüyorum. Başkana yaranma amacı taşıyan çelişki dolu bir haber olarak görüyorum. Açıklamada Başkan da Derin’de önceki yıllarda işçilere yapılan zamları açıklayamadı. Çünkü önceki yıllarda işçi akıllarına bile gelmezken, bu zam seçime giderken işçileri kandırmaya yönelik bir zamdır. Önder Derin, Taşköprü belediyesinin zamlarını eleştirdi.

AKP döneminde işçilerin sosyal güvenlik, iş güvenliği, işçi tazminatları ve maaş artışları noktasındaki çıkartılan yasalarla Avrupa düzeyine ulaşıldı.  İşçinin eline geçen zamma bakarlarsa Taşköprü’de bu güne kadar %45’e varan zamlarla işçinin yüzünün güldürüldüğünü, bu zamların seçimlik değil, geçimlik zamlar olduğunu görürler. Burada işçiler üzerinden siyaset yapan ilçe başkanımız değildir. Bu işleri sayın belediye başkanı iyi becerir. İşçilere karşı bir hata işlenseydi başkanımız özür dileyecek kadar da onurludur.

Ancak Önder Derin’in, ilçe başkanımız Süleyman Çelebi’nin Belediye Başkanına ‘neden önceki yıllarda işçileri mağdur ettin, işçiler sadece seçimde aklına geldi’ manasındaki sorusuna tepki gösterip, konuyu saptırarak kamuoyuna aktarması işçileri yanlış yönlendirerek onlar adına konuşması bir handikaptır. Burada yapılan üç kuruşluk zammın kamuoyunu bu kadar meşgul etmesinden de ayrıca rahatsızlık duyuyorum. Belediye başkanın siyasi manevralarına kurban olmamak gerekir inancındayım” dedi.

Editör: TE Bilişim