Özel, Alkış’ın cumartesi günü olağanüstü toplantı yapılmasıyla ilgili olarak söylediği, “Musevi dinine mensup olanlar cumartesi günleri çalışmaz, ama biz müslümanız’ diyerek yeni bir ayrışmayı gündeme getirdiğini ve bu sözleriyle cumartesi günü çalışanları töhmet altında bıraktığını söyleyerek, Türk halkından özür dilemesi gerektiğini kaydetmişti.

“Böyle bir hile hurda siyaset anlayışı olur mu?”

Alkış ise sözlerine açıklık getirerek, “Sadece kamuoyunun bilgilenmesi için Atalay Beştaş’ın ‘cumartesi günleri olağanüstü oturum yapılamaz, bu karara karşı dava açacağım’ sözleri üzerine, eksik bilgiden kaynaklanan bir olumsuz kanaat oluşmaması için açıklama zorunluluğu doğmuştu. Ya hukuki bir yasak vardır ondan yapmazsınız, Ya da  kişisel bir tercihiniz olur yapmak istemezsiniz. Buradan hareketle kişisel tercih konusundan ‘mesele Museviler cumartesileri haram gün sayar ve çalışmazlar’ dedim. Kişinin fikri anlayışı kadardır diye bir söz var. Buradan cumartesi günleri çalışmayanlar Yahudi’dir anlamı çıkar mı Allahaşkına? Böyle bir hile hurda anlayışla siyaset olur mu? Ben Sayın Özcan Özel’i yakından tanımam, sadece siyaseten tanıyorum, giyiminden, kuşamından, beşeri ilişkilerinden de medeni bir insan olarak tanıyorum. Ama anlaşılıyor ki, yani hiç mi malzeme bulamamış ki, böyle hiçbir ilgili alakası olmayan bir açıklama yapmış?” diye konuştu.

“Bu tamamen bir algın meselesi”

Alkış, “Kamuoyu bunu yanlış anlamış olabilir, Ali Rıza bey böyle bir yanlışa düşmesin diye ikaz anlamında bunu söylüyorsa kendisine teşekkür ediyorum. Böyle  bir şey söylemedim. Ben yanlış bir şey anlamadım. Sayın Özel’den başka da hiç kimseden böyle bir eleştiri duymadım, böyle algılayan olmadı. Bu tamamen bir algı meselesi. Böyle bir şey yok. Kimin haddinedir, cumartesi günü tatil bir çeşit bir şeyle itham etmek. Özcan Özel beyin anlayışı ile hareket etmiş olsam, ben de manşetlere atılacak bir söz söylerim ama bu bana yakışmaz. Ben siyaseti de çirkef ilişkileri de hiçbir dönemde kullanmadım. Ama eğer benim beyanatımdan Sayın Özel’in anladığı anlam çıkıyorsa, Özel’in bu beyanatından çok daha ağır bir manşet çıkar” dedi.
Editör: TE Bilişim