Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, partisinin Yalova İl Teşkilatını ziyaret etti. Öz burada gündeme yönelik açıklamalarda da bulundu.
AP Genel Başkanı Vecdet Öz partisinin Yalova İl Binasına gelişinde AP Yalova İl Başkanı Ömer Doğan ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Doğan genel başkan Öz'e parti çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Ardından ülkedeki durum hakkında değerlendirmelerde bulunan AP Genel Başkanı Vecdet Öz milli mutabakat hükümeti çağrısında bulundu. Öz açıklamasında şu sözlere yer verdi, "Tüm partilere sesleniyorum; gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Milli mutabakat hükümetini kurmamız lazım. Bugün Türkiye'de kıyamet var. Birlik olacağız. Tayyip Bey'e bizim gibi düşündüğü için de teşekkür ediyoruz. O tehlikenin farkına 17-25 Aralık'ta vardı. Biz daha önceden farkındaydık. Bu çizgiden geri dönmesin, lütfen bu yoldan sapmasın. AKP'de beyaz taşları süratle temizlesin. Tayyip Bey'in en büyük düşmanları şu an AKP'nin içerisinde. Bunu sakın unutmasın. Onun en büyük dostları bu meydanlara çıkan insanlardır. Polis mi atayacak, o meydana çıkanlardan atasın. Öğretmen mi atayacak yine oraya çıkanlardan atasın. Türk'ün askerleri onlardır"
BOB'a karşı BAB önerisini de dile getiren öz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Ortadoğu'da nasıl ki Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) projesi varsa biz de Büyük Asya Birliği Projesi’ni (BAB) hayata geçirmeliyiz. 1991 senesinde Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği çöktükten sonra Türkî cumhuriyetler dağıldı. Türkî cumhuriyetlerin bir kısmı özerktir. Bir kısmının kendinden müstakil yönetimleri vardır. Bunların sayısı 31’dir şu anda. Sayısı 550 milyona yakın nüfusu birliktelik içerisinde toplama vakti gelmiştir. Burada BAB’ı kurmak zorundayız. NATO’dan, Birleşmiş Milletler’den (BM) ayrılmak zorundayız"
AP Genel Başkanı Vecdet Öz partililerle de sohbet ettikten sonra Yalova'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim