Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 dönem başkanlığı doldurmuş olanların aday olamayacakları düşüncesini yeniden yorumlayıp mevcut başkanlardan 3 dönemi tamamlayanların bulundukları yerler haricinde aday gösterilmelerine imkan sağlayacağını açıklaması Ak Parti’nin Yalova Belediye Başkanı aday adayları arasındaki güçlü ismi İsmail Atik’in önünü açtı. AK Parti Genel Merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’in Yalova Belediye Başkan aday adaylığı kesinleşti.

İlçeye hizmet yağdı
Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’in görev süresi içerisinde Termal adeta tüm eksiklerinden kurtularak modern bir yaşam alanına dönüştü. İlçenin içme suyu ishale hattı sil baştan yenilendi. Bu sayede ilçeye sağlıklı bir su hattı kazandırıldı. Silbaştan yenilenen bir diğer nokta ise kanalizasyon hattı oldu. Eskiyen kanalizasyon hattı da modern Termal’e yakışacak bir hale getirildi. Yalova’nın dışa açılan yüzü olan Termal de enerji nakil hatları da Atik döneminde yer altına alındı. Termal bu sürede ilklere de ev sahipliği yaptı. Termal Belediyesi’nin eski binasının yerine Yalova’nın ilk ve tek katlı yer altı otoparkı da bu dönemde kazandırılan önemli yatırımlardan birisi olarak dikkat çekti. İlçenin turizm tesislerine sıcak su verilmesinde her hangi bir kesinti yaşanmaması amacıyla ilçede sıcak su depoları da inşa edilirken buraların sürekli olarak faali tutulmasına imkan tanımak amaçlı jeneratörler devreye sokuldu. İlçede bütün bu elzem çalışmaların paralelinde, yol yapım çalışmaları, yeni parkların yapımı gibi birçok yatırım da gerçekleştirildi.

İsmail Atik kimdir?
İsmail Atik 1969 Yalova’da doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Yalova da tamamladı. 4 yıllık Üniversite tahsilini Eskişehir de yaptın. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünü 1990 yılında bitirdi. 1992 yılında askerlik görevimi Anamur’da yaptı. 1993 yılından itibaren Yalova’nın sosyal siyasal ve ticari hayatının içine girdi. 1998-2005 yılları arasında Yalova Spor kulübünde yöneticilik yaptı. 1996-2004 arası Yalova Ticaret ve Sanayi Odasında meclis üyeliği yaptı.  1999 da Meclis üyesi olduğum Termal Belediyesi’nde 2004 yılı yerel seçimlerini  kazanarak Termal belediye Başkanı oldu.2009 yılı  yerel seçimlerini tekrar kazanarak görevime devam etti. Aileden turizmci olan Atik Dinana otelin işletmeciliğini yapıyor. Atik orta derecede İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Editör: TE Bilişim