Yalova Belediyesi, ‘Organik Ulaşım’ alanında yaptığı çalışmalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada, Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Meclisi nisan ayı birleşimlerinin dün gerçekleştirilen oturumu öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Organik Ulaşım dalında verdiği Jüri Özel Ödülü’nü meclis üyeleriyle paylaştı.

Başkan Koçal, ödülün Yalova Belediyesi adına gurur verici olmasının yanında ödül töreni dönüşü Başbakan’ın özel uçağıyla Ankara’dan İstanbul’a seyahat etmenin de kendisi için çok büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Başbakanımıza projelerimizi anlatabilmek büyük şans…

Hafta sonu Körfez Geçiş Köprüsü temel atma törenine katılmak üzere Yalova’ya gelen Başbakan’la önce özel uçakla İstanbul’a 45 dakikalık yolculukla birlikte geldiklerini belirten Koçal, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada Yalova Belediyesi’ne verilen ödülü almak üzere Ankara’ya gitmiştim. Dönüşte de Sayın Başbakanımızın özel uçağıyla 45 dakikalık bir seyahatle İstanbul’a geldik. Bu tabii kolay yakalanacak bir şans değil. Yolculukta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.45 dakikalık yolculuk süresince, Sayın Başbakanımızla Yalova’ya ilişkin beş önemli projemizle ilgili sunum yapma fırsatı bulduk.

Başbakanımız projelerimizi dikkatle dinledi, onay verdi. Hatta Bakanları da arayarak talimatlar verdi. Bizim için bu çok büyük bir şans ve gurur verici bir olay. Çünkü bazen bakanlar bile Başbakanla beş dakika konuşabilmek için sıra bekliyorlar. Tabii bu projeler bugünden yarına gerçekleştirilecek projeler değil. Yalova’nın önünü açacak bu çok önemli projeleri, sonbahar aylarına kadar olgunlaştırıp Yalova halkı ile paylaşmayı düşünüyoruz. Bunların içerisinde meclis kararı almamız gereken konular var. Ayrıca Çevre Yolu  ve Kavşak Köprülü Geçişiyle ilgili Sayın Başbakanımız gerekli talimatları da verdi. Sonbaharda Başbakanımız Yalova’ya geldiğinde bu projeleri kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Başkan Koçal, Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan evden çalışma modeli Zambak Projesiyle ilgili olarak da Başbakan’a bilgi verdiklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim