Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldıktan sonra ilk kez düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, hakkında siyasi karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da taktığı rozetle CHP saflarına katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, yeni partisiyle ilk kez düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özdilek Alışveriş Merkezi’ndeki kahvaltılı basın buluşmasında konuşan Başkan Dağ; ilçe gündemi CHP’ye geçiş süreci ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgili 14 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde hakkında ilk kez açılan davanın bir gazetede manşet yaptırıldığını iddia ederek, “ Hakkımda bir karalama kampanyası sürdürülüyor. Bunlar seçimlerde yıkamadıkları Metin Dağ’ı yıpratma çalışmasıdır.Söz konusu dava bir siyasi parti tarafından kullanılarak siyasi malzeme yapılıyor. Bir yoğurt imalathanesine bir yıl önce verilen bir ruhsattan dolayı bir şikayet olmuştu, bunun üzerine durum yargıya taşındı. Mahkeme de bizi duruşmaya çağırdı. 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, ilk  kez böyle bir durumla karşılaştım. Utanacak çekinecek bir şeyim yok. Alnımız ak.Yargıya verilemeyecek bir hesabımız yok.Burada basınımızın da dikkatli davranması gerekiyor.Bir yanlışlık varsa bizimle ilgili tabii ki her konuda kaleminiz keskin yazarsınız. Benimle ilgili  bu söz konusu haberi yapan gazete haftada 500 tane basılıyorsa, diyelim ki bu haber dolayısıyla belki de beş bin basıldı, kapı kapı dağıtıldı. Bunu da araştırdık arkasından AKP Çiftlikköy teşkilatı çıktı” diye konuştu.

“AKP aday adayları ciddi korku içinde”

Çiftlikköy Belediye Başkanlığı aday adaylığında AKP’lilerin ciddi biçimde korku içerisinde olduklarını iddia eden Başkan Dağ, “AKP’li aday adaylarından bana bizzat artık çekil bu işten, bildiklerini bize öğret diyenler oldu.Ama Çiftlikköy halkı bizi istiyor.Öyle devam ettiği müddetçe de sağlığımız da elverirse o zaman ben de Çiftlikköy halkına hizmet için sonuna kadar varım, bu iş hobi meselelesi değil, biz halka hizmet için bu makamdayız. İddia ediyorum, AKP Çiftlikköy'de belediye başkanlığı için aday adayı bile bulamayacaktır" diye konuştu.

Bir basın mensubunun sorduğu AKP Milletvekili Temel Coşkun’un kendisine atfen söylediği ‘Zamanı gelince bırakmalı’ şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ,  “Ben neredeyse otuz yıldır siyaset arenasındayım.Temel Coşkun Yalova’da hiçbir belediye başkanıyla ilgili açıklama yapmazken bizi hedef alan açıklamalar yaptı.Demek ki o da bizden çekiniyor.Ama ben Temel Coşkun’un da Çiftlikköy’den oy kullanacak olsa bize oy vereceğinden eminim ya da burada oturan eşine dostuna Metin Dağ’a oy verin diyebilir.Geçmişte de beni eleştiren birçok milletvekili olmuştur, onların da akıbeti ortada.Bu koltuklar çok esnektir, bu benim için de geçerli, o nedenle konuşurken ilerisini düşünerek dikkatli konuşmak gerekir” dedi.

Çiftlikköy Belediyesi’nin yaklaşan yaz dönemi ve bahar aylarına ilişkin çalışmalarıyla ilgili de basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Dağ, “Artık bahar aylarına girdik.Yaz dönemine hazırlık çerçevesinde ve mevsim olarak da asfaltlama için uygun.Biz de belediye olarak bahar aylarında 20 bin ton asfalt kaplama yapmayı hedefliyoruz.Ayrıca Halk Plajı yanındaki alanda yapımı devam eden Çay Bahçesi de yaza kadar tamamlanacak. Orasının da yakında açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim