Bir süredir bağımsız olarak hizmet vermeyi sürdüren Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, parti tercihini Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana kullandı.

Başkan Dağ, dün TBMM’de CHP Grup toplantı öncesi düzenlenen törende, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktığı rozetle CHP saflarına katıldı.

CHP Grup Toplantısı öncesinde CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin takdimiyle kürsüye gelen Başkan Dağ, yaptığı konuşmada, “Ülkenin zor bir dönemden geçtiği böyle bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmaktan onur  duyuyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Özcan Özel ve CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan’ın da kürsüye davet edilmesinin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Başkan Metin Dağ’a CHP rozetini taktı.

Rozet takma töreninde CHP Yalova İl yönetimi, Çiftlikköy ilçe yönetimi ve Yalova’dan gelen yaklaşık 120 kişilik partili grubu da hazır bulundu.

Önce Anavatan, sonra DP ve CHP…

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, 1999 yılında Anavatan Partisi’nden Çiftlikköy Belediye Başkanı seçilmiş, ardından 2004 yerel seçimlerinde tekrar başkanlık koltuğuna oturmuştu.Başkan Dağ, 2009 yerel seçimlerinde  DP çatısı altında girdiği seçimlerin ardından, 2011 Genel Seçimleri öncesi partisinden istifa etmiş ve bağımsız olarak hizmet vermeyi sürdürmüştü.

Bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi ile sürdürdüğü görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından Başkan Dağ, tercihini CHP’den  yana kullandı.

Editör: TE Bilişim