Çiftlikköy Belediye Meclisi Nisan ayı ilk olağan toplantısında komisyon seçimleri sırasında AKP ve CHP grubunun talebi üzerine oturuma 5 dakika ara verilmiş, sonrasında AKP Grubu’ndan 3, CHP Grubu’ndan 2 meclis üyesi oturumdan çekildiklerini açıklayarak meclisi terk etmişti. AKP’li üyeler, dün yaptıkları açıklamada Başkan Metin Dağ’ı ‘meclisi diktatörce yönetmek’ ve ‘başkasının kullanacağı oyu yazdırarak usulsüzlük’ yapmakla suçlamıştı.

“Geçmişte başkasına yazdırması sorun değildi, şimdi niye oldu?”

Başkan Dağ ise eleştirilere yanıt vererek bazı çevrelerin başarıyla çalışan belediyeyi ve kendisini yıpratmak istediğini söyledi. Dağ, AKP’li Hasan Özevin’in önceden hazırlanmış oy pusulasıyla oy kullanması iddiasıyla ilgili olarak, “Bahsi geçen meclis üyesi arkadaşımız Ak Parti’den. Meclis üyesi arkadaşımızın rahatsızlığı olduğu için tercihlerini bir başkasına yazdırmış olabilir. Bu tamamen Ak Parti’nin kendi iç meselesidir. Aynı arkadaşın oylarını daha önce de Grup Başkanı Şentürk Alyakut yazıyordu.

Geçmişte başkasına yazdırması problem değildi de şimdi mi oldu? Çiftlikköy Belediyesi’nde her şey yasalara uygun ve şeffaftır. Toplantı halkın ve basının huzurunda yapılmaktadır. Kamera kayıtları mevcuttur. Ak Partili bir üyenin oy kullanma şekli beni bağlamaz. Bu tarz davranışlar yaptığımız çalışmalara gölge düşürmekten başka bir şey değil. Yasa gereği zaten her parti temsil oranı nispetinde komisyonlara girmiştir” dedi.  Yapılan oylamalar neticesinde Plan Bütçe Komisyonu’na Savaş Dinçer, Selami Doğancı, Bülent Tarı, Hasan Özevin ve Şener Karakelle; İmar Komisyonu’na Adil Yele, Derya Yavuz, Şener Karakelle, Hasan Özevin ve Savaş Dinçer; encümen üyeliklerine de Bülent Tarı ve Hasan Özevin seçilmişti.

Editör: TE Bilişim