Yalova Belediye Meclisi Nisan ayı birinci birleşimi, Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Başkan Salman, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, İstanbul Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ve Yalova'da, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 42 yaşındaki öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Toplantıda ardından CHP’li Resul Morgül’ün zabıtaların bibergazı kullanmaması yönündeki önerge gündeme alındı. Toplantıda ayrıca öğretmen Halil Serkan Öz’ün isminin RDKM’deki bir salona ve intihar eden Japon mühendis Ryoichi Kishi'nin de köprü ya da başka bir yere adının verilmesi gündeme alındı.

Toplantıda ardından komisyon üyesi seçimleri gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na AK Parti’den Güven Yılmaz, Maşallah Erdoğan, Kasım Avar, CHP’den de  Osman Başgul Jülide Güner seçildi. İmar Komisyonu’nda ise Cemil Aydın, Serap Türkyılmaz, Ömer Aslan (AK Parti), Baydur bilen Ahmet Barış Eroglu (CHP) yer aldı.

Trafik Düzenleme Komisyonu’na da Fahrettin Yıldız, İlknur Demirel, Kemalettin Öztürk (AK Parti) Resul Morgül Adil Ürekli (CHP) seçildi.

İsim Komisyonu da  Selma Özçağlayan, Fethiye Avcı, Necmi Soylu (AK Parti), Halit Güleç, Adil Ürekli’den oluştu.

Toplantıda son olarak 3 kişiden oluşan encümen üyesi seçimi yapıldı. Encümen üyeliğine AK Parti’den Meliha Akyol, Sinan Giray ve Mustafa Şener, CHP’den de Resul Morgül, Ahmet Barış Eroğlu, Osman Başgül aday olarak gösterildi.

Oylama sonucu Meliha Akyol 19, Sinan Giray 18 ve Mustafa Şener 17 oy alarak encümen üyeliğine seçildi.

 

 

  
Editör: TE Bilişim