CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler Çiftlikköy Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi. Güler, “Belediyeyi emlakçıya çevirdiniz” dedi.
Arsa satışları ile bir kez daha gündeme gelen Çiftlikköy Belediyesi’ne CHP kanadından sert tepki geldi. Bir açıklama yaparak Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a yüklenen CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, “Çiftlikköy halkı, eski belediye başkanlarımızdan Süleyman Akbay’ı köyden ilçeye geçişte yaptığı hizmetler ve siyaseti yerinde noktalamasındaki erdemiyle, Metin Dağ’ı yaptığı yol çalışmaları ve tutumlu yönetimiyle hatırlıyor. Anlaşılan o ki Ali Murat Silpagar’ı da çılgın vaatleri, yaptığı borçlar ve sattığı arsalarla hatırlayacak.

Geçtiğimiz gün yine gazetelerde bir arsa satış ilanıyla karşılaştık. Çiftlikköy Belediyesi’nin birkaç ayda bir değerleri 500 bin ile 2 milyon arasında değişen çok sayıda arsayı satışa çıkarmasına artık alıştık. Zaten cumhuriyetin kazanımı olan fabrikaları, tesisleri, kamu yatırımlarını 16 yıl boyunca satan zihniyetin Çiftlikköy şubesinden de çok farklı bir şey beklemiyorduk.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, borç batağına sürüklediği ve gitgide yönetilemez duruma getirdiği belediyedeki son bir yılını da üzerinde tüm Çiftlikköy halkının hakkı olan arsaları satarak geçirmek istiyor. Yani seçim öncesi söz verdiği ancak yanından bile geçmediği çılgın projeleri yapmak bir kenara yaklaşık 2 yıldır halkı maruz bıraktığı toz, toprak ve çamurdan kurtulmanın yolunu ancak halkın arsalarını satarak buluyor. Görünüyor ki Sayın Silpagar, satışa çıkardığı halkın arsalarını görevinin son bir yılında seçim yatırımında kullanacak, görev süresi boyunca ihmal ettiği, görmezden geldiği Çiftlikköy halkının gözünü yine halkın malını satarak boyamaya çalışacak” dedi.
Güler sözlerini şu şeklide tamamladı, “Sayın Silpagar, siz ve ekibiniz görev süreniz boyunca babanızın malı gibi belediyenin arsalarını sattınız. Satmaya da devam ediyorsunuz. Bu beceriksizlik, hesapsızlıkla anlaşılan o ki satmaya da devam edeceksiniz. Geçmiş yönetimi emlakçılık yapmakla suçluyordunuz. Siz belediyeyi maşallah ‘Sahibinden.com’a çevirdiniz. Bu hızla emlak komisyoncularının ofislerinde gördüğümüz ‘Bu işyeri sahibinden.com üyesidir’ yazısını Çiftlikköy Belediyesi’nin girişinde de göreceğiz anlaşılan.
Bundan daha bir ay önce ‘belediyemizin borcu yok, sadece İller Bankası’na borcu var’ gibi komik bir açıklama yapmıştınız. Sanki İller Bankası’na olan borç ödenmeyecekmiş gibi. Madem belediyenin borcu yok, bu arsalar neden satılıyor? Bugüne kadar sattığınız onca arsa ve belediyenin kasasına giren milyonlarca liraya rağmen Çiftlikköy’ün yolları neden hala çamur deryası, toz toprak içinde. Kasım ayında bitireceğiz dediğiniz yol çalışmaları kışın sonu gelmesine rağmen neden ilerlemiyor? Sattığınız arsaların parasını borcunuz da yoksa nerede kullanıyorsunuz? Yoksa yine hiç kimsenin bilmediği, bilenlerin de inanmadığı çılgın bir projeniz mi var? Karayoluna cephe belediye binasıyla, Mokamp arazisini de satmayı düşünürseniz engellememiz için ne yapmamız gerekiyor?”“Ama efendim filanca belediye de satıyor, başka belediyeler de satıyor” diye topu taca atacak iktidar partisinin temsilcilerine de cevabımızı şimdiden verelim. Belediyeler arsa satar. Arsa üretip satmak, belediyelerin önemli gelir kalemlerindendir. Bunda bir sıkıntı yok. Belediyeler borçlanabilir. Bunda da bir sıkıntı yok. Ancak belediyeler arsalarını ya normal bütçeleriyle ödenemeyecek acil borçlarını ödemek için ya da meblağı yüksek bir önemli projeyi hayata geçirmek için satar. Borçlanmalarını da bütçesi nispetinde yapar. Siz hem borçlanıyorsunuz, hem arsa satıyorsunuz, hem yatırım yapmıyorsunuz, hem de sonra çıkıp ‘borcumuz yok’ diyebiliyorsunuz. Ancak bu halkın sizden kurtuluşuna az kaldı. Çok değil yaklaşık bir yıl sonra Çiftlikköy halkı satan, borçlanan, yaptığı doğru yatırımı bile beceriksizce eline yüzüne bulaştıran bu belediye yönetiminden kurtuluşunu kutlayacak”

 

Editör: TE Bilişim