AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Öztabak’ın projelerine yönelik siyasi partilerden de değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda bir açıklama yapan Vatan Partisi Yalova Belediye Başkan adayı Jülide Keskin, Öztabak’ın projelerini eleştirdi. Keskin açıklamasında, “Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Sayın Yusuf Ziya Öztabak’ın proje tanıtım toplantısını endişeyle takip ettik. Halkın ihtiyaçlarına yönelik olduğu söylenen projelerin, bilimden ve gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu gördük. Türkiye’nin ve şehrimizin sorunlarından uzak, yüzeysel ve sanki ülkemiz bir ekonomik tehditle karşı karşıya değilmiş gibi hayata geçirileceği iddia edilen projeler, Ak Parti’nin israf alışkanlığının devam ettiğini gösteriyor. Kaldı ki böyle bir ekonomik çıkmazın içinde bu projeler nasıl hayata geçirilecek? Sayın Öztabak kime güveniyor? Yoksa kaynaklar 17 yıllık Ak Parti iktidarında olduğu gibi tarım ve yeşil alanları ranta kurban ederek mi sağlanacak? Bu soruların acilen cevaplanması gerekiyor” dedi.
“Neoliberal dayatma”
Vatan Partisi Yalova Belediye Başkan adayı Jülide Keskin açıklamalarını şu sözlerle devam ettirdi, “Gösterişli salon toplantılarıyla, süslenmiş proje videolarıyla ne Yalova’nın ne de Türkiye’nin sorunları çözülür. 24 Ocak 1980’den bugüne gelen neoliberal dayatmalar güzel ülkemizi içinde bulunduğu ekonomik çıkmaza getirmiştir. Bu sorunlar ancak üretim ve kaynakların doğru kullanılmasıyla çözülür. Ama görülüyor ki iktidar partisi adayının geçmişte tasarlanıp nihai aşamaya gelmiş bir projenin tamamlanması dışında üretime dönük hiçbir önerisi yoktur. Bu da Ak Parti’nin Türkiye’nin ekonomik sorunlarını çözecek bir perspektife sahip olmadığını göstermektedir.

Yürüyen Köşk’ü de içine alan Millet Bahçesi projesini de dehşetle karşıladık. Adeta Atatürk’ün mirası Yürüyen Köşk’ü ve Atatürk Araştırma Enstitüsü’nü bitirme projesi! Tüm dünyanın çevrecilik örneği olarak gösterdiği ve özendiği bu alana kazma vurulması, ileride rant kapılarını açacak, dolayısıyla Atatürk'ün mirasına ihanet olacaktır. Atatürk, Yalova’nın iki yakasını neden yeşil alanlara bıraktı? Yeşil Yalova’nın doğal güzelliğinin sonsuza dek yaşaması için mi bu uygulamayı gerçekleştirdi? Yoksa kentimizin doğasını yağmalayarak yok edecek, bir çok örneği olduğu gibi yalnızca yandaşlara ve yabancılara kazanç sağlayacak projeler için mi?

Türkiye bir vatan bütünlüğü tehdidiyle karşı karşıya. Bugün önümüzde duran görev Atatürk'ün devrimleri etrafında milleti birleştirmektir. Sayın Öztabak’a hatırlatıyoruz. 15 Temmuz ertesinde Ak Parti Genel Merkezi’ne Atatürk posteri asıldı. Çünkü zor zamanlar Atatürk’e sarılarak aşılır. Türkiye büyük çözümüne Atatürk Devrimi ile gidecek. Vatan Partisi Yalova’da Atatürk'ün mirasına sahip çıkacak ve Yürüyen Köşk’e el değmesine izin vermeyecektir. Önümüzdeki günlerde belediye meclis üyelerimizin belirlenmesinin akabinde partimizin yerel yönetim anlayışını ve projelerimizi sizlerle paylaşacağız”

Editör: TE Bilişim