Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel düzenlenen basın toplantısı ile 22 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek kongre ile ilgili bilgi verdiler. 
Ak Parti'nin kongreye, "Kutlu Yürüyüşe devam" sloganı ile gideceğini dile getiren Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak 22 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede başbakan ve genel başkan seçilen isminde ülkeye hayırlı çalışmaları olacağına inandıklarını söyledi. Öztabak, "Yine AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena’da olacağız. Bu vesileyle kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçilecek olan genel başkanımız ile birlikte, bu kutlu yürüyüşe devam diyoruz” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, “AK Parti, inşallah 22 Mayıs’ta olağanüstü ikinci kongresini gerçekleştirecek. AK Parti’nin büyüklüğü burada belli oluyor. 2001 yılından bu güne kadar, AK Parti’nin birlikteliği kamuoyunu da güven vermektedir. Türkiye çok daha hızlı yol alacaktır. Zaman zaman kan değişikliği, bir hareketlilik getirir. Bu hareketlilik sayesinde çok daha iyi günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum” diye konuştu.
Muhalefetin son günlerde gündeme getirdiği düşük profilli başbakan söylemine de cevap veren Demirel, “AK Parti’de düşük profil olmaz. Düşük profilli insanların vizyonu olmaz. AK Parti’nin vizyonu ortada. 14 yıldır yaptıkları ortada. Düşük profilli insanlar ile bu hizmetler yapılmaz” dedi.
AK Parti’nin kendi içinde bir mülakat yaptığını ve bu mülakat sonucu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın çıktığını öngördüğünü söyleyen Demirel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk seçildiğimizde Ankara’ya gitmiştik. Orada Binali Yıldırım ile görüştüğümüzde, bize, Yalova’daki çevre yolunu sormuştu. Çınarcık Çevre Yolu’ndan bahsediyorum. Durumu anlattım. Beklediğimizi söyledim. ‘Onu mutlaka çözün’ dedi. Aradan yıllar geçmesine rağmen ilişkilerimizin iyi olduğu biri. Binali Yıldırım, mütevazi kişiliği ile bu işe layık bir insandır. Genel Başkan ve Başbakan olmasının Yalova’ya katkısının olacağını düşünüyorum. Diğerleri de olsa yine aynı katkı olacaktır. Herkes bu işe layıktır fakat Binali bey, Yalova’yı tanıyan bir büyüğümüzdür.”
Editör: TE Bilişim