AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yüklendi. Öztabak, Belediye Meclis Salonunun kendilerine verilmemesi nedeniyle Siyaset Akademisi için Çiftlikköy’e gitmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Öztabak, geçtiğimiz günlerde Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen programının Yalova’da yer bulamadıkları için gerçekleştiğini açıkladı. Yalova’da salon bulamadıklarını vurgulan Öztabak, bunun nedenin ise Yalova Belediyesi’nin tutumu olarak değerlendirdi. Öztabak, bu nedenle Siyaset Akademisi’nin ilk dersini Çiftlikköy ilçesinde vermek zorunda kaldıklarını dile getirerek şöyle konuştu, “Yalova merkezde salon bulamadık ve Çiftlikköy’e geldik. Takip etmemiz gerekiyor. RDKM’yi hiçbir zaman alamıyoruz. Yalova Belediyesi’ndeki salonlar bizlere kapalı değerli arkadaşlar. Yalova Belediyesi’nin bizim yapacağımız programlara bir özelikle vermeme yönünde eğilimi olduğunu hissediyoruz, görmeye başladık” dedi.
Belediye Başkanlarına siyaset dersi
AK Parti belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililerin katıldığı Siyaset Akademisine ise TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, katıldı. Kavaklıoğlu burada yaptığı konuşmada ise tüm dünyayı Osmanlı korkusunun sardığını söyledi. Kavaklıoğlu konuşmasında, “Bu düzen de çok devam etmedi. Hem ABD’de hem Avrupa’da büyük sıkıntılar var. Bir kere dünyanın serveti, zenginliği doğuya kayıyor. Batı’dan doğuya doğru servet kayıyor. Çok olağanüstü bir dönem geçiriyor Avrupa. Avrupa nüfus olarak azalıyor gittikçe ve yaşlanıyor. Çok yaşlı bir nüfusu var. Böyle olunca dışarıdan gelen adamlar iş buluyorlar, meslek ediniyorlar. Fakat şöyle bir sıkıntısı var Avrupa’nın; buraya gelen insanların hepsi Müslüman. Güneyden Fas, Tunus, Cezayir. Öbür taraftan Afganistan, Pakistan, Irak, İran, Suriye, Türkiye. Buradan gelenler Müslüman. Öyle bir hal aldı ki Belçika’nın başkenti Brüksel’de şu anda en çok konulan isim Muhammet. İkincisi Melih, üçüncüsü Ayşe. Bunlar tedirgin oluyorlar, Müslüman olmaktan korkuyorlar.  Bu trend bu şekilde devam ederse 20 sene sonra Avrupa’da Müslüman nüfusu Hıristiyan nüfusu geçecek. En büyük endişeleri bu. Artı mikro milliyetçilik patladı orada. Şu anda AB’nin dağılması konuşuluyor ama bence AB’nin dağılmasında önce orada ülkeler parçalanacak. Bunlara hazırlıklı olmak lazım. Avrupa’da 50’ye yakın yeni ülke çıkabilir. Bunları gördük biz başladı. İçin için devam ediyor. Bu endişeler, bu korkular orada milliyetçi, yabancı düşmanlığı söylemlerini, İslam karşıtı söylemleri arttırdı. Artırınca seçimlere giren marjinal küçük partiler çok büyük oylar almaya başladı. Ayrılıkçı partiler çok büyük oylar almaya başladı. Bunun çaresi yok. Avrupa Müslüman olacak. Biz orada etkili olacağız Allah’ın izniyle. Ben bundan eminim” dedi.

“Yahudi lobisine teslim oldu”
ABD’nin karmaşık bir yapıda olduğunu kaydeden Kavaklıoğlu, şöyle konuştu, “Amerika’ya bakıyorsunuz, ABD düşündüğünüz zaman küçük devletçikler var. Onlar bir araya gelmiş birleşik devlet olmuş. Karşınızda klasik bir devlet düşünüyorsunuz. Amerika yapı olarak öyle bir devlet değil. Amerika şirketler devleti. Orada çok olan üstü büyük şirketler var. Onların çok büyük sermayeleri var. Onlar hem dünyayı hem Amerika’yı yönetiyorlar. Şimdiye kadar yönetiyorlardı. Bu sermayenin yüzde 65-70’e yakını da Yahudi sermayesi. Amerika’da yine çok başlılık var. Bir pentagon var, başkan var. İş aleminin mest olduğu lobiler var, Dışişleri Bakanlığı var. Şu anda her kafadan bir ses çıkıyor. Bu konuda kendi aralarında uzlaşamıyorlar. Özelikle son Başkan Trump’ın seçilmesiyle bu tamamen gün yüzüne çıktı. Eskiden derin devletin dediği her şey olurdu. Çok tuhaf bir adam başkan seçildi. Ondan dediğini her zaman yapmıyor. Sıra dışı insanlar atıyor, sıra dışı işler yapıyor. Sıra dışı şeylerle kazandı zaten seçimi. Beklenen bir adam değildi. Neticede o da Yahudi lobisine teslim oldu. Kendisini, kendi arkasını kurtarabilmek için Yahudi lobisine teslim oldu. Bu Kudüs kararına baktığınız zaman rahatlıkla görebilirsiniz. Teslim oldu ve devam ediyor.”
Amerika önünü kesmeye çalışıyor
Uzak Doğu’yla ilgili de fikirlerini aktaran Kavaklıoğlu, “Çin, Hindistan. Bunlar müthiş büyüyorlar, müthiş güçleniyorlar. Japonya zaten Amerika’nın güdümünde. Bu da Batı’yı endişelendiriyor. Özelikle Hindistan ve Çin’in çok büyük hamleler yapması ve Avrupa’ya doğru, özellikle Çin’in bir İpek Yolu projesi var biliyorsunuz. Ekonomi yolu. 50 triyon dolarlık bir proje. Buna bu güne kadar 60-70 milyar dolar harcamış vaziyette. Bu güzergah Türkiye’den geçen güzergah. Avrupa’ya bağlanmak istiyorlar. Güzergah boyunda ekonomik odaklar oluşturmak istiyorlar, buna çalışıyorlar. Amerika da bunun önünü kesmeye çalışıyor. Nasıl kesmeye çalışıyor, bu güzergahta iç çatışmalar, terörist eylemler çıkararak bunların önünü kesmeye çalışıyorlar. Öbür taraftan bir Ortadoğu. Ortadoğu’yu hepimiz biliyoruz” ifadesini kullandı.
Osmanlı korkusu
Türkiye ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kavaklıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türkiye’ye gelince hem Amerika’nın hem Avrupa’nı aklına Osmanlı geliyor. Osmanlı’yı unutmuşlardı ama AK Parti iktidarları döneminde yapılan işler, elde edilen başarılar tekrar onlarda bir Osmanlı sendromu, Osmanlı korkusu oluşturdu. Bunlar tekrar Osmanlı oldular diye endişelendiler. Öyle mi, öyle.”

 

Editör: TE Bilişim