eÅŸya deposu, sans-serif">AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar Yalova’da yapılacak olan 10 projeyi açıklamıştı. Bu projelerin açıklanmasının üzerinden uzunca bir zaman geçtiğini ifade eden Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, gelinen nokta hakkında Bağatar’a sorular yöneltti. Çandır açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Yaklaşık bir buçuk sene önce, 11 Şubat 2021 tarihinde, Yalova için birbirinden önemli ve öncelikli olduğu ifade edilen 10 proje, Ak Parti Yalova İl Başkanı ve Yalova Milletvekilleri'nin, yine Ak Parti Yalova İl Yöneticileri'nin de olduğu basın toplantısı ile basın ve kamuoyu ile paylaşılmıştı. Basın açıklamasının üzerinden 500 günden fazla geçmiş olmasına rağmen, bahsi geçen 10 projenin hiçbirisinin tamamen bitirimemiş olduğunu, hatta bazılarına, hiç başlanmadığı görülmektedir. Bu sebeple, kamuoyuna bir açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur.

1- 400 yataklı Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi, Ekim 2021 döneminde, ameliyat yapılabilecek şekilde açılışı yapılacağı ifade edilmiş, ancak söz verilen sürenin üzerinden 10 ay geçmiş olmasına rağmen, hastane kullanıma açılmamıştır. Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi, her ay, bir sonraki ayın müjdesi olarak verilmektedir. Yalova Halkı, verilen sözün bir an önce tutulmasını beklemektedir.

2- Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi, kurulumu ve bina hazırlıkları 2 yıl içerisinde tamamlanacağı ifade edilmiştir. Gelinen noktada, binanın, 2 yıl içerisinde tamamlanması mümkün görülmemektedir.

3- 20 ayda bitirileceği ifade edilen Çevre Yolu Projesi, adeta müzmin bir yara halini almış, daha kaç sene bitirilmesi için bekleneceği konusu ise izaha muhtaçtır.

4- Yalova'nın en önemli sorunlarından olan içme suyu ihtiyacını karşılaması düşünülen Çağlayan Barajı, ne zaman Yalova Halkı'na hizmet vermeye başlayacaktır?

5- Birkaç gündür küçük sarsıntılarla hepimizi endişelendiren deprem gerçeği önümüzde duruyorken, kentsel dönüşüm adına atılan adımlar, santimetre ile ölçülmektedir. Yapılanlar, yapılacaklar, dedikodunun ötesine geçmezken,  merkezi yönetim desteği sağlanarak gereken adımlar bir an önce atılmalıdır.

6- 10 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan Millet Bahçesi Projesi, verilen sözün tutulmadığına işaret etmektedir.

7- Termal turizm alanları ile ilgili olarak hangi adımlar atılmıştır? Yalova'da, termal turizminin kalkındırılması için daha kaç 500 gün bekleyeceğiz?

8- Gazi Paşa Caddesi sonunda yer alan  bin 500 metrekare alanda kurulacağı ifade edilen ‘Su Sporları Merkezi' için bekleme süresi ne zaman doğacaktır?

9- bin 250 kişilik üniversite öğrenci yurdu, yeni öğretim yılında faaliyete geçecek midir?

10- 3 etap halinde olacağı ifade edilen bisiklet yolları projeleri, 500 günün sonunda maalesef tamamlanmamış, Gazi Osman Paşa Mahallesi'ni Kirazlı Sanayi Sitesine bağlayacak etapla ilgili yeterli bir gelişme maalesef sağlanamamıştır.

Netice itibariyle, 500 günün sonunda, Yalova için öncelikle yapılacağı ifade edilen 10 proje içinde tamamlanan, kullanıma açılan, herhangi bir proje görülmemektedir.

 Ayrıca, tam bir sene önce yıkılan Yalova Lisesi'nin yeniden inşa süreci halen başlamamış olup, ne zaman adım atılacağı sorusu da cevaplanmaya muhtaçtır. Termal Yolu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde ifade edilen olumsuzluklar da cabasıdır.

Yalova Halkı, İl ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile, 2 milletvekiliyle mevcut iktidara verdiği destekle üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Aynı karşılığı beklemek, Yalova Halkı'nın sonuna kadar hakkıdır”

Editör: TE Bilişim