Çandır açıklamasında, “Yalova'mızda, turizmin geliştirilmesi ve turizm girdisinin arttırılması için yapılması gerekenleri, kendi penceremizden, dönem dönem paylaşıyoruz. Yalova'da turizmin geliştirilmesi için oluşturulan, Yalova Turizm Birliği (YATUB) isimli bir yapı var. Turizmle ilgili faaliyet gösteren, İl Genel Meclisi kararıyla, 2020 bütçesi tam 2 milyon lira olan bu yapının, Yalova Turizmi ile ilgili hangi katkıyı yaptığını merak ediyor ve soruyorum. 2019 Kasım'ında, Sabiha Gökçen Havaalanı'na, Yalova'dan ulaşım sağlanması amacıyla bir şirket kurulması için YATUB'a yetki verilmişti. Tam 13 ay geçmesine rağmen, istenilen bütçenin sağlanmasına, İl Genel Meclisi'nin tam yetki vermesine rağmen, hâlen Sabiha Gökçen Havalimanı'na taşımacılık yapacak bu şirket ya kurulmadı, ya da faaliyetlerine başlamadı. Bu kısmı muallakta. Bir Yalovalı hemşehriniz olarak soruyorum:

1. Kasım 2019'da, YATUB'a verilen 2 milyon liralık bütçe ile yapılan turizm yatırımı nedir?

2. Kasım 2019'da, YATUB'a verilen şirket kurulum yetkisi kullanılmış mıdır?

3. Bir yıldan fazladır, YATUB'un bir otobüs firması kurması ve Sabiha Gökçen'e direkt sefer başlatması için bekliyoruz. Daha ne kadar bekleyeceğiz?

4. İl Genel Meclisi, YATUB'a verilen yetkinin takipçisi midir?

Karma OSB için oturum üstüne oturum düzenleyen, şehrin sesine kulak vermeyen İl Genel Meclisi'ni ve verilen yetkiyi neticelendiremeyen YATUB'u göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim