CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ise, “Benim seçimi kazanma gibi bir kaygım yok ben mecliste de çoğunluğu alarak başkan olacağım” sözleri ile iddiasını ortaya koydu.
CHP aday tanıtım toplantısı RDKM’de gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, CHP İl Başkanı Nur Koçak ile CHP Yalova Belediye Başkanı ve başkan adayı Vefa Salman ile ilçe ve belde belediye başkan adayları da katıldı.

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”
Salonun hınca hınç dolduğu aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak yaptı. Koçak, “31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimde genel merkezimizin ve yetkili kurullarımızın değerlendirmesi sonucunda aday yapılan belde ve ilçe belediye başkan adaylarımız ile il belediye başkan adayımızı sizlerle bir araya getirdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gittiği her yerde belediye başkanlarından 3 şey istiyor. Hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Harcadığımız her bir kuruşun hesabını halka vereceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. İnanıyorum ki Mart’ın sonu bahar olacak. Gün Yalova sevdasını yüreğinde taşıyanların birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Gün sosyal demokrat belediyeciliği Yalova’da göreve getirme günüdür” dedi.

“Hızla yükseliyoruz”
Tanıtım toplantısında mikrofona gelen diğer bir isim ise CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel oldu. Özel CHP’nin 1999 seçimlerinde dibe vurduğunu ancak ondan sonra sürekli olarak oyunu yükselttiğini dile getirdi. Özel, “CHP’nin Yalova’da ki serüvenini 1999 öncesi ve 1999 sonrası diye ikiye ayırıyorum. 1999’da CHP’nin ülke genelinde aldığı oy %9.75 iken Yalova’da %5.75’di. Yani dibe vuruyoruz. O günden sonra ise hızla yukarıya çıkmaya başlıyoruz. 1999’da hiçbir şeyimiz yoktu. 2002’de milletvekilimizi seçtiriyoruz. 2004 yılında 2 belediyemiz oldu. 2009 yılında 2 belediyemizi koruduk. 2014 yılında 5 belediyeye yükseldik. Ben bu seçimde tüm belediyeleri CHP çatısı altında toplayacağımıza eminim sadece bir olalım, iri olalım, diri olalım yeter” şeklinde konuştu.

“Anket yaptırmaktan yoruldular”
Biz göreve gelmeden önce Yalova’ya sözler verdik. Ama göreve geldiğimizden de hangi mahallemize ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Şimdi seçim çalışmalarıma başladım. Bu nedenle anlık ak bir şekilde tüm mahalleleri dolaşıyorum. Kimse bana acı günümde yanımda olmadın, sevincimi paylaşmadın demiyor. Zira biz insanımızın mutluluğunda da üzüntüsünde de yanında olduk. İnsanlarımıza dokunduk. Geçen hafta yine bu salonda Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısı vardı. İl Başkanından adayına, ilçe başkanından merkez ilçe başkanına kadar hepsi bana saldırdı. Ama hoş karşılıyorum çünkü korku dağları sardı. Anket yapmaktan yoruldular. Her ankette Vefa Salman önde çıkıyor. Çıldırmak üzereler ben bunu da biliyorum. Geçen gün bir anket firması bana geldi anket yapalım dedi. Ben de neden boşu boşuna anket yaptırıp para veriyim ki dedim. Nasılsa Ak Parti yaptırıyor. 2 gün sonra da sonuç bana geliyor zaten.
Ak Parti İl Başkanı çıkıp benim projelerimden bahsetmiş. Vefa Salman verdiği sözlerin hiç birini tutmadı, hiçbir proje üretmedi demiş. Ama o karıştırmış galiba. Onlar söz verir Vefa Salman yapar. Onların söz verdiği birçok proje bizim dönemimizde hayata geçti. Onlar önce kendilerine baksınlar siz hastane sözü verdiniz 5 senede ihalesini yapamadınız. Biz elimizi taşın altına koymasak siz Köprülü kavşağı da yapamayacaktınız. Bizim gelecek dönemde hayata geçireceğimiz projelerimiz de hazır. Biz Yalova’yı 5-10 sene ötesine değil 50 yıl sonrasına hazırlıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Benim seçim kazanma gibi bir kaygım yok. Geçen seçimde kazanacağıma %100 emindim. Bu seçimde yüzde bin eminim. Benim bu seçimdeki tek hedefim belediye meclisinde de çoğunluğu sağlamak ve hizmetleri daha da arttırmak. Bize çıkıp borç edebiyatı yapıyorlar. Borçsuz belediye olmaz. Önemli olan borç yönetimidir. Ben ve ekibim bunu en iyi şekilde yaptık” dedi.
Konuşmaların ardından hep birlikte sahneye çıkan belediye başkan adayları RDKM’yi dolduran kalabalığı selamladılar.

 

Editör: TE Bilişim