CHP İl Başkanı Özcan Özel açıklamasında “Ey Pehlivan, Milletvekilimiz İnce ile uğraşacağına, Milletvekilin Temel Çoşkun’la uğraş. Yoksa Belediye Başkan Adaylığın gidecek, sende Samanlı ya tatile gideceksin” diye seslendi

AKP Milletvekili Temel Coşkun’a da seslenen Özel “ Ey Temel Çoşkun, Diyarbakır’ın BDP’li Belediye Başkanı meşenin dalı nerenize battı derken ona niye tepki veremedin. Sayın İnce kimseyi tehdit etmiş değildir, eğer bu sözlerden bir tehdit algısına girmişsen demek ki İnce’nin sözleri tam adresini bulmuş demektir.” dedi

CHP İl Başkanı Özcan Özel’in açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere 30 Ağustos Zafer Bayramında CHP il Örgütü olarak AKP ulusal bayramlar konusunda izlediği politikalar nedeniyle alternatif kutlama yaptı. Parti olarak sadece Yalova’da değil tüm Türkiye’de bu etkinlikleri gerçekleştirdik.  Ulusal Bayramlar birlik ve dayanışma günümüz olmasının yanında, tarihimize, kahramanlarımıza şükranlarımızı sunduğumuz günlerdir. Oysa izlediği politikalarla bayramlarımızı değersizleştirme, itibarsızlaştırma çabasındadır.

AKP Yalova yetkilileri bundan rahatsız olup bizim ifade ettiğimiz bu gerçeği tersine çevirmek, bu yönde çaba göstermek yerine Cumhuriyet Halk Partisine, özelde de onun Grup Başkanvekili, milletvekilimiz Sayın Muharrem İnce’ye cevap verme yarışına girdiler. Anlaşılan o ki Zafer Bayramında Atatürk Anıtına çelenk koyma yasağı karşısında Sayın Grup Başkanvekilimizin sözleri yerini, adresini bulmuş. O çelenkin sapının kimlere battığı belli olmuştur.

AKP il Başkanı Mustafa Pehlivan’a tavsiyem bize ne yapacağımızı göstermek yerine Sayın İnce’nin ve bizlerin eleştirdiği konularda partisinin tutumu noktasında mücadele etsin. Atatürk’e saygılarını ifade etmek, şükranlarını sunmak isteyen insanların kimseden izin almaya gereksinimleri yoktur, engellemeye çalışanlara da söyleyecekleri sözleri gayet iyi bilmektedirler.

Ey Pehlivan, milletvekilimiz ince ile uğraşacağınla Temel Çoşkun’la uğraş, yoksa belediye başkan adaylığın gidecek, sende Samanlı ya tatile gideceksin.

Ey Temel Çoşkun, Diyarbakır’ın BDP’li Belediye Başkanı meşenin dalı nerenize battı derken ona niye tepki veremedin. Sayın İnce kimseyi tehdit etmiş değildir, eğer bu sözlerden bir tehdit algısına girmişsen demek ki İnce’nin sözleri tam adresini bulmuş demektir.

Sayın Çoşkun ve Pehlivan sizin Atatürk’le sorununuz var. Oysa bizim saygımız var. Mesele budur. Sizler, Atatürk’ün huzurunda durmayı sap durmak olarak niteleyen bir gelenekten geliyorsunuz. Oysa biz Kurtuluş Savaşı meydanlarından geliyoruz.

Sayın Çoşkun, sizin devletin Valisi, Bürokratı dedikleriniz sizler tarafından hükümetin sözcülüğüne atanmış kişilerdir. Devleti temsil etmediklerini bizzat kendileri söylemektedir. Bizim o makamlara saygımız sonsuzdur. Onların kanunsuz emirlerine, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı tavırlarına bizler kendimizi set yapmakta bir an olsun tereddüt etmeyiz.

Ey Temel Çoşkun, CHP’nin bu söylemleriyle bir başarı elde edemediğini dile getirmişsin. Senin de aday olduğun, 2011 seçimlerinde tüm ittifaklara rağmen, partinin aldığı oy oranının altında oy alırken, CHP Yalova’da 10 puan fazla oy almıştır. Bu mu başarısızlık?

Ey Temel Çoşkun ve tefrika Pehlivan, bu işler sizi aşıyor. Sizler oturun da Yalova’nın sorunlarıyla ilgilenin, çapınız bu işlere bugüne kadar yetmedi bundan sonra da yetmeyeceği çok açıktır.”

Editör: TE Bilişim