CHP İl ve İlçe Yönetimi, CHP Altınova, Çiftlikköy,  Termal, Çınarcık ve Armutlu İlçe Başkanları, Belde Başkanları,  eski il Başkanları, partili olan Sivil Toplum Kuruluşların Başkanlarının da katılımın sağlandığı İl Danışma Kurulu toplantısının sonuç bildirgesini açıklayan CHP İl Başkanı Özcan Özel, Danışma kurulunda ortaya sunulan öneri ve eleştirilerin yaklaşan seçimlerde CHP’nin yol haritasını da şekillendireceğini söyledi. CHP İl Danışma Kurulunda katılımcıların büyük bir bölümünün söz alarak görüşlerini açık bir şekilde dile getirildiğini vurgulayan Özel, il danışma kurulunda özellikle yaklaşan yerel seçimlerin öne çıktığını belirtti.

“Halkımız Giderek Yoksullaştırılıyor”

Özel, “Ekonomik krizin yıkıcı etkilerinin her gün daha fazla hissedildiği bir dönemde yerel seçimlere gidiliyor. Halkın büyük bir kesimi neredeyse sadece hayatta kalmaya çalışıyor. İnsanlar yoksullaştırıldı. Kendi yarattığı sonucu çok iyi bilen iktidar partisi, yoksullaştırma icraatlarına hız vermiş durumda. Bu icraatları eleştirerek, iktidarın seçim oyunlarını teşhir etmek, elbette önemlidir ancak yetersizdir.

Derinleşen bu kriz ortamında, halkın yaşam hakkı, iktidarın inayetine bırakılamaz. Bu yüzden halkın insanca yaşam hakkının güvence altına alınmasına yönelik istemleri yükseltmek açısından yerel seçimler önemli bir “fırsat”tır.  Halka sadaka dağıtarak onun iradesini satın almaya çalışanları teşhir etmek ve böylece halkın insanca, onurlu bir yaşam mücadelesini örgütlemek, ayyuka çıkan yolsuzlukların hesabını sormak, meydanlarda ezilenlerin “iş-ekmek-barış” istemlerini yükseltmek, katılımcı yerel yönetimler için yoğunlaşmak, demokrasi güçlerinin güncel görevidir” dedi.

“Amacımız Yalova’yı Önce Yerelde, Sonra Genelde Aydınlık Bir Düzeye Taşımaktır”

Yerel Yönetimlerin CHP anlayışına göre yerel iktidar odakları değil demokrasinin beşikleri olduğunu kaydeden Özel, “Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu koşullarda derin bir yerel yönetimler krizi yaşanmaktadır. Tek parti niteliğine dönüşmüş olan AKP hükümeti, Yerel yönetimleri kendi iktidar odağının bir parçası haline dönüştürmek istemektedir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı, çevresel değerlere saygı göstermeyi temel esas sayar. Bizim de Yalova da bu anlayışta davranacağımız kesindir. Amacımız Halkçı belediyecilik anlayışının, yaşamın her alanında yaratacağı Eşitlik-Özgürlük-Kardeşlik duyguları altında Yalovayı önce yerelde, sonra genelde aydınlık bir düzeye taşımaktır” dedi.

“Kendine Değil Kentine Çalışan Belediyeciliği Hakim Kılacağız”

Özel, “Herkes bilmelidir ki, CHP halkımızın, özellikle dar gelirlilerin yegâne umududur. Çarpık ve derinleşmiş Sosyal uçurum karşısında, sosyal adaleti ve barışı tek başına CHP temsil etmektedir. Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın olduğu kadar, fırsat eşitliğinin ve toplumsal dayanışmanın da öncüsü CHP dir. CHP’li olmak, sosyal demokrat olmak bu nedenle büyük bir kıvançtır. Kendine Değil Kentine Çalışan Belediyeciliği Hakim Kılacağız.Kimsenin dışlanıp ötekileştirilmediği, parası olan müşterinin değil, varlığıyla hak sahibi olan yurttaşın temel hizmetlerini alabileceği Sosyal belediyeciliği halkımıza yaşatacağız Çünkü CHP sadece köklü tarihe sahip olan bir kurum değil, aynı zamanda ülkenin geleceği hakkında umutları ışıldatan bir harekettir kuşkusuz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim