CHP’nin ulusalcı kanat olarak bilinen kesiminin genç isimlerinden Ahmet Yavuz da belediye başkanlığı için start veren isimler arasına girdiği ve aday adaylığını açıklayacağı belirtiliyor. Böylece Vefa Salman, Mehmet Gürel ve Ertan Şener arasında yaşanacağı belirtilen tatlı rekabete Ahmet Yavuz da katılacak.

En genç aday adayı olacak

Ahmet Yavuz’un aday adayı olmasıyla birlikte CHP’nin en genç belediye başkan aday adayı olan 1975 doğumlu Mehmet Gürel, ‘en genç aday adayı’ ünvanını da Yavuz’a kaptırmış olacak. Zira 29 Şubat 1976 doğumlu Ahmet Yavuz, Gürel’den bir yaş daha küçük. Aday adaylarının hepsinin de üniversite mezunu olması, CHP’nin  bu seçimlerde aday açısından avantajı olarak değerlendiriliyor.

CHP’nin en deneyimli aday adayı olan Vefa Salman Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu ve 48 yaşında.  Daha önce adaylık deneyimi yaşayan yeni jenerasyondan İTÜ Elektrik mezunu Ertan Şener 43, yine İTÜ mezunu şehir plancısı Mehmet Gürel 38, Anadolu Üniversitesi mezunu mali müşavir Ahmet Yavuz ise 37 yaşında. Yavuz’un önümüzdeki günlerde aday adaylığı konusunda bir basın toplantısı yaparak resmi açıklamada bulunacağı ifade ediliyor. 

Editör: TE Bilişim