CHP Yalova Teşkilatında Mehmet Gürel yeni başkan oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Raif Dinçkök Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapılan 11. CHP Yalova İl Kongresi'nde seçimlere tek aday olarak katılan Mehmet Gürel ve ekibi seçildi. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve Kartal Belediye Başkanı Yardımcısı Oktay Aksu misafir olarak katıldı. İl Kongresinde CHP Yalova milletvekili Özcan Özel, CHP Yalova eski milletvekili Muharrem İnce, görevden alınan Yalova belediye Başkanı Vefa Salman, CHP'li belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve İl Genel meclis üyeleri de hazır bulundu. Kongrede, zimmet soruşturma kapsamında Yalova Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'da konuşma yaptı. Kendisinin görevden uzaklaştırılmasını siyasi olarak değerlendiren Vefa Salman, "Belediyede hırsızlık yapıyorlar, hırsızlığı ortaya çıkartıyoruz, suçlu biz oluyoruz. Hırsızı bulan, ortaya çıkartan biziz, bize toz kondurmaya kalkıyorlar" dedi.

SALMAN, CHP’Lİ OLDUĞU İÇİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise tüm belediye başkanlarından iki şey istediklerini belirterek, "Size oy versin vermesin tüm hemşerilerinizi kucaklayın diyoruz. Çünkü CHP'liler için hiç kimse inancından, etniğinden yaşam tarzından dolayı ötekileştirilemez. Harcadığınız her kuruşun hesabını verin diyoruz. Bunu tüm belediye başkanlarımız yapıyor zaten. Yalova halkının seçtiği belediye başkanımız görevden uzaklaştırıldı. 20 yıl ceza avukatlığı yaptım, Yalova dosyasını çok iyi biliyorum, bütün ifadeleri de okudum. Soruşturma dosyasında Vefa Salman'ın V'si bile geçmiyor. Vefa Salman olduğu için değil, CHP Belediye Başkanı olduğu için görevden uzaklaştırıldı" dedi.

Kongrede, zimmet soruşturma kapsamında Yalova Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman'da konuşma yaptı. Kendisinin görevden uzaklaştırılmasını siyasi olarak değerlendiren Vefa Salman, "Belediyede hırsızlık yapıyorlar, hırsızlığı ortaya çıkartıyoruz, suçlu biz oluyoruz. Hırsızı bulan, ortaya çıkartan biziz, bize toz kondurmaya kalkıyorlar.

YENİ BAŞKAN MEHMET GÜREL

Yönetim Kurulu üyeleri:Mustafa Aslan,M.Samet Balgız,Büşra Beyin,Feza Deveci,Handan Fırat,Sinan Giray,Kadir Koyuncuoğlu,Rasim Kudu,Nurten Özbakır,Cem Sadıker,Serbülent Sağlam,Kemal Sürer,Zeynal Şahin,Serkan Tanrıkulu,Gülşah Taşçı,Burak Tavşan,Murat Tiryaki,Muttalip Tunç,Ayla Yakut,Suat Yıldırım. İl Disiplin Kurulu Asil Üyeler:Özcan Akçay,Şaban Akkaya,Nurettin Çırak,Alaatin Fitoz,Nuri İzgin,Rasim Köse,Ahmet Sandallı,Hüseyin Taşgın,Muzaffer Yazgan. Kurultay Delegeleri: Cüneyt Çalışkan,İ.Erdem Doğancı,Mehmet Gürel,Muharrem İnce,Avni Kurt ve Vefa Salman seçildiler.

MEHMET GÜREL KİMDİR?

1975 Yalova doğumlu olan Mehmet Gürel, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünü bitirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı. 2005-2014 yılları arasında YTSO Meclis Üyeliği ve YTSO Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bir dönem CHP Yalova Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2014-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi CHP meclis üyeliği yaptı. Katılım Mühendislik Ltd. Şti'de “Proje Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama” konularında mühendislik faaliyetlerini yürütüyor. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Editör: TE Bilişim