MİLLETVEKİLİ COŞKUN ÖĞRENCİLERE DERS VERDİ

Merkezde ilköğretim ve ortaokulları ziyaretleri yapan Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 4+4+4 yeni eğitim sistemi uygulamalarını denetlemeye devam etti. Hafta boyunca ilçelerde okulları gezen, eğitim-öğretim yılı başlangıcının ilk haftasında öğrencilerle, öğretmenlerle ve okul yönetimleri ile görüş alış verişinde bulunan Milletvekili Coşkun, Yalova’da eğitimin ülke standartları üzerinde olduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ziyareti sırasında öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgi ile karşılanan Milletvekili, öğrencilere ders verdi. Aynı zamanda bir eğitimci olduğunu ve eğitim kurumlarını ziyaret ederek aynı zamanda bir özlemini giderdiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, “hepimizin okul yıllarında anıları vardır, öğrencilik yıllarımız her birimiz için çok özel ve değerlidir. Okullarımızı evi, ocağı ve ailesi gibi kabullenen ve zamanının büyük bir bölümünü okullarımızda yavrularımıza feda eden öğretmenlerimiz için ise okullarımız ve öğrencilerimiz bir o kadar özel ve değerlidir. Eğitim yuvalarımızın eksikleri ve ihtiyaçları en önemli ihtiyaçlarımızdır. Bizler de eğitim-öğretim kurumlarımızın talep ve arzularını, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin isteklerini ve düşüncelerini tespit etmek, temin etmek için eğitim yılı içerisindeki ziyaretlerimizi her yıl düzenli olarak gerçekleştirmekteyiz. Yeni uygulamaları yerinde incelemekteyiz.

Yalova’da eğitim en iyi şekilde hatta ülke standartları üzerindedir. Eğitim-öğretim sisteminin en iyi olmasının yanı sıra, eğitim-öğretimi en iyi şekilde uygulanmasını sağlayacak öğretmenler ve eğitim-öğretimden en iyi şekilde istifade edecek öğrencilerimizin de çabaları önemlidir. İlimizde de Milli Eğitim ve okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri ile topyekûn bir eğitim seferberliği vardır. Böylesine heves ve heyecanla eğitimde bu sene de Yalova’mızdan ülke genelinde başarı, birincilikler bekliyorum. Yalova’mızın eğitimde öncü, birinci bir kent olarak anılması gurur verici” dedi.

FATİH PROJESİ İLE GELEN AKILLI TAHTAYI İNCELEDİ

Fatih sistemi kapsamında yeni uygulamaya geçen akıllı tahta ile anlatılan dersi dinleyen Milletvekili Temel Coşkun, ‘okullarımızın çoğunda bu uygulamaya geçilmiştir, hatta çok yakında tüm okullarımızda uygulanacak olan bu yenilikle teknolojinin eğitimin gelişimini sağlayan önemli bir araç olduğu vurgulanmıştır. Hükümetimiz her yıl bütçenin büyük bölümünü eğitime ayırmakta olup, öğrencilere ve okullara verilen hizmetin maliyeti yerine, eğitimin kalitesini artırmaya yönelik başarılı çalışmalara imza atmıştır. Çok yakında yavrularımızı modern çağın en yeni buluşu olan tablet bilgisayarlarla tanıştıracak, eğitimde devrim niteliğindeki bir yeniliğe daha kavuşmuş olacağız” dedi.

Okulların yemekhanelerini ziyaret etti, beden eğitimi verilen spor salonlarını ve laboratuarları ziyaret eden T.B.M.M. Milli eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon üyesi Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ziyaret ettiği okullardaki fiziki düzenlemelerin yeterli olduğunu, verilen tüm hizmetlerin gereği gibi yapıldığını söyledi.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen öğrenci velileri ile sohbet etti. Öğrenci velilerinden bazıları ortaokul ve lise yıllarında öğretmenleri olan Milletvekili ile buluşmaktan mutlu olduklarını söylediler. Eski öğrencileri, Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un öğretmenlik yıllarında sevilen öğretmen ve idareci olduğunu dile getirdiler.

 
Editör: TE Bilişim