Coşkun mesajında, “Öğretim bir ülkenin kalbidir, Çağdaş Uygarlık düzeyine ulaşması için milletlerin ve devletlerin en önemli mihenk taşıdır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının heyecanını öğretmenlik mesleğini icra eden bir eğitimci olarak, tüm eğitim camiası ile paylaşmaktayım.

Geleceğimizin şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimizde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, muasır medeniyet yolunda yetiştirmenin gururunu yaşıyor, bu denli önemli günde 2012-2013 eğitim öğretim yılını ve İlköğretim Haftasını içtenlikle kutluyorum.

Bu öğretim yılı yeni ufuklar açısından bir başlangıç, eğitim-öğretimde bir milat olarak değerlendirilmelidir. Zira bu öğretim yılında eğitim sistemi yeni bir modelle 4+4+4 modeliyle tanışacak, eğitim standartlarımız Avrupa Birliği normlarına uygun olacaktır.

Yalova özelinde 22 bin 500 ilk ve ortaokul öğrencisine, 11 bin 194 ortaöğretim öğrencisine, 2 bin 439 ilköğretime başlayacak yeni öğrencilerimize ve 737’si kesin kaydı bulunan bin 455 okul öncesi eğitim görecek öğrencilerimize, 2 bin 129 öğretmenimiz marifetiyle eğitim verilecektir.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı için ilimiz genelinde; Merkez, Armutlu, Çınarcık, Altınova, Çiftlikköy ilçelerimizde açılan yeni İmam Hatip Ortaokulları, Çınarcık’ta yapımı tamamlanan Anaokulu, Zübeyde Hanım ilköğretim Okulu ek binası ve Armutlu Tanşu Aksoy ek binası olmak üzere toplamda 8 yeni eğitim yuvası hizmete açılmıştır. Çiftlikköy Genel Lise ve Kazımiye Millet Çiftliği İlköğretim Okulu binalarının yapımı bir an önce tamamlanacak ve eğitim-öğretime açılacaktır.

Hamdolsun ki, İlimizde gerek fiziki yapı ve gerekse öğretmen açısından bir sıkıntımız yoktur.

Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi doğrultusunda eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinin sağlanması amacıyla devletin imkan ve kaynaklarını hiçbir sosyal tabaka, hiçbir zümre ayırt etmeksizin bütün vatandaşlarımıza ve yurdun her köşesine ulaştırmaya çalışıyoruz. Son öğretmen atamaları ve yapımı gerçekleştirilen yeni derslikler bunun bir göstergesidir.

Okullarını ikinci evleri olarak gören sevgili öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize, değerli meslektaşlarım öğretmenlerimize, eğitim camiasında hizmet eden tüm çalışanlara mutlu, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı dilerim” dedi.
Editör: TE Bilişim