İl Genel Meclisi'nin ağustos ayı oturumunda görüşülen Çiftlikköy’de 140 hektarlık alanda yapılması düşünülen Gemi İhtisas OSB’nin Yalova Çevre Düzeni Planına işlenmesiyle ilgili teklif çeşitli gerekçelerle reddedilmişti. Red gerekçesi olarak üyelerden kimisi YTSO’yu, kimisi bakanlığı eleştirirken, AKP İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akay da Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ı hedef almıştı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ; Gemi İhtisas OSB’ye o dönem evet demelerine gerekçe olarak çevreye zarar vermeyecek bir yatırım olarak bilgi verildiğini ve işsizliğe çözüm olabileceğini düşünerek olumlu görüş bildirdiğini söyledi. Belediye Başkanı Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak ilçede  yapılacak yatırımları hiçbir Belediye Başkanının yatırımcıya elinin tersini gösteremeyeceğine işaret eden Başkan Dağ; sözlerini şöyle sürdürdü: “Hele hele işsizliğin kol gezdiği bir ilde ve böyle bir zamanda Çiftlikköy Belediye Başkanı olarak Gemi Yan Sanayiyle ilgili, evet dememiz o günkü sayın valimiz Mehmet Ersoy’un önerisi doğrultusunda idi. Çiftlikköy Gacık merası üzerinde Sayın Valimizin önerisiyle Çiçekçilik OSB rezerve alanının uygun olduğu belirtilmişti. Bizim o zaman Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesine evet dememizin sebebi burada yapılacak üretimin; içerik olarak gemi aksesuar,  elektrik motorları, hangarlar içerisinde üretilmekte olan torna iç malzeme gibi çevreye zarar vermeyecek ürünlerin üretilecek olması idi. Biz belediye başkanı olarak, işsizliği gözönüne alarak bu konu hakkında şahsım adına görüş beyan etmiştim. Daha sonra ÇED sürecinde, amaçlar farklı yere yönelince bu konuya çevreye zarar verecek düşüncesiyle yok dedik.”

“Evet demeyle yok demek arasındaki farkı kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” diyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ; yanlış bilgi verilen bir konudan sonradan geri adım atmanın da bir erdem olduğunu vurguladı.

“Herkesi işini yapmaya davet ediyorum. Kimse üzerine vazife olmayan işlere karışmasın.” sözleriyle kendisini eleştirenlere seslenen Başkan Dağ; “Çiftlikköy Belediye Başkanını eleştirenlere şunu söylemek istiyorum. Orhangazi, Karamürsel, Yalova’da karşı çıkılan sanayiye kimler evet demiştir. İktidarıyla, milletvekiliyle, il genel meclisiyle, yerel gazetelerin arşivlerini açıp okusunlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim