Kentsel Dönüşüme ayrılacak alanın belirlenmesiyle ilgili daha önce Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin kendilerine yetki verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Metin Dağ; “Biliyorsunuz bu konuyla ilgili belediye meclisi geçtiğimiz aylarda gerekli  çalışmanın yapılması amacıyla yetki vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesiyle ilgili olarak bütün belediyelere gönderdiği yazı çerçevesinde biz de bu çalışmayı yaptık. Ancak  ne hikmetse işin içine siyaset girdi. Vatandaş yanlış yönlendirilerek farklı boyutlara getirildi. O zaman biz de dedik ki madem itiraz ediyorsunuz, meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum, hepiniz görüşlerinizi söyleyin. AKP Çiftlikköy İlçe Başkanı demiş ki başkan meclisi yanlış bilgilendiriyor. Bunun altında kimse siyaset aramasın, vatandaş gerektiğinde yumruğu atmasını biliyor. AKP Grubu ilçe başkanını onaylıyorsa açıklasınlar.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşümün hükümetin aldığı en güzel kararlardan birisi olduğunu vurgulayan Başkan Dağ, “Ancak işin içine siyaset karıştırdılar. AKP ilçe yönetimi çantayı eline alıp ev ev dolaştı, vatandaşı yanlış yönlendirdi. Şunu söylemek istiyorum, burada yanlış anlaşılma var. Biz yeniden kentsel dönüşümle ilgili bir plan mı yaptık ki onaylatalım, bu plan değil sadece yer göstermedir, bakanlığın bizden istemiş olduğu. Bizim belirlediğimiz alan eski yapıların ruhsatsız binaların bulunduğu eski yerleşim yeri, buradan başlanması uygun olacaktır diye düşündük. Bakanlık bizim gösterdiğimiz yeri uygun görürse o zaman biz  tekrar meclise getirip görüşeceğiz”

AKP Grubu yapılan çalışmanın sonucunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek karara göre hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yapılan görüşmelerin ardından Çiftlikköy Belediye Meclisi, ilçede kentsel dönüşüm için belirlenen alanla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek sonucun beklenerek hareket edilmesine ve kaldırılmamasına oybirliğiyle karar verdi.
Editör: TE Bilişim