“Güneş balçıkla sıvanmaz”

Doğan, “Güneş balçıkla sıvanmaz, gerçekler yanlış beyanlarla ve yalancı suçlamasıyla örtülemez. Benim görevim İl Genel Meclis Üyeliği. İl Genel Meclisinde alınan kararlarla ilgili yorum ve kanaatlarımı söylemek benim görevim. Ben Sayın İbrahim Akay gibi haddimi aşarak belediye meclis üyeleri çalışmaları ile ilgili beyanat verme saygısızlığını yapmam. Benim görev sınırlarım bellidir. Umarım Sayın Akay da sınırlarını bilecek siyasi, adap ve görgüye zaman içersinde sahip olacaktır” dedi.

“Yalova kamuoyu değerlendirsin”

Doğan, “İddialarımı değerlendirecek olan Yalova kamuoyu ve vicdanıdır. bir kez daha belgelerle açıklamak gerekirse; 2010 yılı içerisinde Yalova Belediye Meclisi üst ölçekli plan değişikliği yapmadan, alt ölçekte Hacımehmet Ovasını orta yoğunluğa çıkarmıştır. Bunun üzerine zamanın Valisi Dursun Ali Şahin yargıya müracaat etmiştir. Yargı sonucunu etkilemesi için Hacımehmet Ovasında üst ölçekte istim arkadan gelir mantığıyla plan değişikliği istemi Belediye Başkanı ile zamanın AKP İl Başkanı Sayın Temel Coşkun’u yakınlaştırmıştır” dedi.

“İlk plan değişikliği seçimden önce idi”

Milletvekilliği seçiminde Temel Coşkun’un desteklenmesi karşılığında Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapılması fikri üzerinde mutabakata varıldığını söyleyen Doğan, “İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi ve Milletvekilliği seçiminde Sayın Muharrem İnce’nin seçtirilmemesi için AKP’nin iki milletvekilini de kazanması karşılığında plan değişiklikleri uygulamaya konulmuştur. Zamanın AKP milletvekili aday adayları ile AKP’nin eski ve yeni yönetim kadrolarınca bu anlaşmaların AKP’nin milletvekilliği tesbitinde haksız rekabete neden olduğu söylenmiş ve dile getirilmiştir.Plan değişikliklerinin ilk alındığı karar milletvekilliği seçiminden önce 8 Nisan 2011 tarihindedir.

Yalovaspor tesisleri, Arboretum ve Hacımehmet Ovası kararı ilk olarak bu tarihte AKP’li 7 üye ve DP’li 1 üyenin 8 evet, muhalefetin 7 hayır oyu ile alınmıştır. Alınan bu karara yapılan itirazların görüşülmesi sırasında AKP’li bir üye meclise gelmemiş, yapılan oylamada eşitlik çıkması üzerine Meclis Başkanı’nın oyu ile itirazlar kabul edilmiş ve plan değişiklikleri gündemden düşmüştür. Ancak daha sonra köprülerin altından yine sular akmış ve plan değişikliği talebi sonraki aylarda tekrar İl Genel Meclisi’ne gelerek Ağustos ayında son şeklini almıştır. Belgeler ve planlarla ilgili süreç il özel idaresi resmi sitesinde kayıt altındadır. Keser dönmüş sap dönmüştür. Günü gelince hesap da dönmüştür” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim