DP İl Başkanı Bahattin Sabahçı’nın mahkeme kararıyla görevine iade edilmesi dolayısıyla kendisini tebrik için Yalova’ya gelen DP Ankara delegesi  İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Vecdet Öz,  “Bugün bizim için şölen günüdür. Yalova’yı ailemiz gibi görüyoruz. Bahattin Kardeşimizi tebrik etmek için geldik, her zaman arkasındayız” dedi.

İl Başkanlarına kuru bir teşekkürü çok görmeyelim…

DP İl Başkanı Bahattin Sabahçı’nın mahkeme kararıyla görevine iade edilmesini değerlendiren Prof. Öz, “Yalova da bizim ailemizdir. İl, ilçe başkanları kuru bir teşekkür bekliyor. Biz teşekkür edeceğimize ceza sistemini  çalıştırıyoruz. Bahattin Bey de Yalova’yı toplamış, sizleri bir araya getirmiş, bu insanlara itibar etmek lazım. Görevden alınmayı  mı hak ediyorlar. Hem partinin yükünü namusunu taşı, hem de kuru bir teşekkürü çok gör. Görevden al, bu etik değil, bugün bizim için şölendir. Bahattin Bey’i tekrar tebrik ediyorum. Bu bir inançtır” diye konuştu.

Demokrasiye inanmış yöneticilerin her zaman kazanacağını vurgulayan Prof.Dr.Öz,  “Demokrasi çok güçlü, demokrasiye inanmış yöneticiler her zaman kazanır. Sevgi ve dostlukla kurulmuş teşkilatlar sonuna kadar gider. Sabır sonunda galip gelir, haziran ayında genel kurulu var partinin. Bizim genel başkanlık iddiamız yok. Partinin genel başkanı var. Yalova bizim siyasi ailemizdir. Biz genel başkanımıza destek olmak için Türkiye turu atıyoruz. Partinin genel başkanına destek için geldik. İl Başkanımızın mahkeme kararıyla görevine iade edilmesinden önce genel başkanın bunu yapması gerekirdi. Bu bize göre hatadır, ancak biz buna rağmen kendisine destek olmayı sürdürüyoruz .Bahattin kardeşim şu anda mahkeme kararıyla görevine başlıyor, bu demokrasi ve parti açısından yüz kızartıcı bir durumdur. Bunun başka örnekleri de var, mahkeme kararıyla  dönmek üzere olan birkaç arkadaşımız daha vardır. Partiye karşı olmak manasına geldiği için mahkemelere gerek kalmadan partinin iade-i görev yapması gerekiyor. Demokrasiden daha büyük güç yoktur. Keşke partinin üst yönetimi iyi niyetli insanlarla dolu olsa. Keşke AKP’ye muhalefet yapmak varken, kendi içimizde muhalefet derdine düşmeseydik” şeklinde değerlendirmede bulundu.

DP bir misyon partisi olduğunu dile getiren Prof.Öz ,“DP’nin Türkiye’de kadroları kurup bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Yalova Türkiye’nin bir özetidir, önemli bir ildir. Biz meşaleyi buradan yaktık. Arkadaşlar yürüsün diye sabırla bekledik”  diye konuştu.
Editör: TE Bilişim