BBP İl yönetimiyle birlikte düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında açıklamada bulunan İl Başkanı Fikret Kır, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın AKP’ye geçişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Fırıldak gibi dönmeyiz, dik dururuz”

Büyük Birlik Partisi Yalova İl Başkanı Fikret Kır, parti olarak siyaset anlayışlarını şu sözlerle özetledi: “Biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun talebeleriyiz, biz sürekli dönen bir saniyesine bile hükmedemediğimiz şu dünyada, fırıldak gibi dönmeyiz, dik dururuz”

Kişilerle işimiz yok, mesele usul meselesidir…

Bugün gelinen noktada, Yalova’da bazı siyasetçilerin  kendilerinin karar verme yeteneklerinin olmadığının ortaya çıktığını  iddia eden Kır, “Bazı insanların çizgisi yok, nerde fayda varsa, oraya giderler. Bugün kavga edenler yarın kol kola girebilirler diyorduk, kimse inanmıyordu. Ama bugünkü gelinen süreçte Yalova’da siyasetçilerin artık  kendi kararlarını verme yeteneği olmadığı ortaya çıkmıştır. Birincisi, bu iktidar partisinin var olan seçilmiş yöneticilerine rağmen, onların hayır demelerine rağmen, genel merkezlerinden birkaç genel başkan yardımcısının bu adamı partinize alacaksınız dediği için kavga ettikleri hatta gazetelerde birbirlerine hakaret ettikleri insanlar bugün kol kola girmişlerdir. Bunun iki önemli noktası var. İktidar partisinin Yalova’da seçilmiş kadroları, içlerinden iyi bir belediye başkan adayı çıkartamayacaklarını, güçlü bir belediye başkan adayı çıkartamayacaklarını, düşünüyorlar.

Çünkü içlerinde böyle bir kalitede adam olmadığını düşünüyorlar. İkinci boyutu da var olan Belediye Başkanı bir dahaki dönem, hükümete karşı ya da iktidara karşı başarılı olamayacağına inanıyordu. Allah her iki tarafından yollarını açık etsin, nasıl istiyorlarsa öyle olsun. Çünkü, bizim eleştirdiğimiz hiçbir zaman kişiler olmadı. İsteyen istediği partiye geçebilir özgürdür, mesele burada usul meselesidir. Buradaki atanmış ya da seçilmiş siyasiler kendi kararlarını kendilerini veremiyorlarsa, bu bahsedilen demokratik adaletli yönetim tarzı değildir. Padişahlar bile böyle yönetmiyorlardı. Peki biz bu birliktelikten ne fayda sağlayabiliriz. Mesela ne olabilir, önceden biz halk olarak bir şey istediğimizde işte iktidar partisi bizden değil diyebiliyorlardı.

Bugün bu mazeretleri geçerliliğini kaybetti. Bugün berabersiniz, ne mazeret ortaya koyacaksınız. Ben Yalova’da yaşayan birisi olarak diyorum ki, bundan sonra mazeretiniz olamayacaktır. Çünkü el de sizden, bey de sizden. Artık Yalova’yı tek kutuplu hale getirdiler. İktidar partisi kendisine göre  iş yapan, akıllı, vizyonu düzgün kim varsa, hepsini kendi bünyesine katıyor, katmak için uğraşıyor. İstiyorlar ki herkes kendilerinden olsun, herkes tek çeşit olursa dünyanın ne anlamı kalır. Yaratıcı bile bizi farklı farklı yaratmış” diye konuştu.

“Doğru yürürüz, kimseden çekinmeyiz Allah’tan başka” diyen  BBP İl Başkanı Fikret Kır, “Her şeye rağmen iktidar hedefleyenlerden değiliz. Biz kalkınacağını silkineceğini umduğumuz büyük bir Milletin varisleriyiz. Eğer biz bu Milletin mayasına birkaç nebze faydamız olursa mutlu oluruz. Çizgimizden hiçbir zaman sapmadık, kimseden korkmadık. Yerel ve genel siyasette de hiç çizgimizi bozmadık. Bugüne kadar söylediklerimizde bir sapma varsa söyleyin, eleştirin” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim