Güleç, “Görevde olduğumuz 72 ay boyunca maaşlarımızı zamanında vererek personellerimize herhangi bir mağduriyet yaşatmadık” diyerek şunları dile getirdi:

“Son günlerde personellerle ilgili sık sık duyumlar almaktayız. Bunlardan ilki kadrolu işçilerimizi kapsayan ek protokol diğeri de tüm personelleri ilgilendiren promosyon ücretleri. Göreve gelir gelmez yaptıkları ilk iş baskıyla personellerin sendikasını değiştirmek oldu. Sendikanın A ya da B olmasının hiç bir önemi yoktur. Önemli olan sizin personele olan bakış açınızdır. Gerek memurlarımızın gerek kadrolu işçilerimizin gerekse de taşerondan belediye şirketine geçen tüm çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduk. Asgari ücretin daima üzerinde ücret ödedik.

“500 TL Teklfin İzahı Olamaz”

Sizlerin yandaşı olan sendika, çalışanlara ek protokol için söz veriyor, rakam telafuz ediyor. Günümüz koşulları malum enflasyon almış başını gitmiş insanlar zor geçiniyor. 174 işçiyi kapsan bir teklifle sendika kapınıza geldiğinde komik bir şekilde işçiye 500 TL teklif ediyorsunuz. Doğal gazdan, elektrikten sanırım haberiniz yok. Bu teklif sadece ve sadece işçi ile dalga geçmektir.

Bahane olarak bütçeyi gösteriyorsunuz. Yılbaşından beri istediğini ek bütçe taleplerinin sayısını artık unuttuk bütçe yapamadığınızı biliyoruz. Bizi bahane göstermenize gerek yok işçiler için o ek bütçeyi geçirerek çoğunluğa zaten sahipsiniz. İnsanların aklıyla alay etmeyin.

“Tüm Türkiye İptal Etti Siz Neden Yapamıyorsunuz.. Beceriksizsiniz!”

Gelelim promosyon olayına. Konuyu bir çok yerde duydum. Sosyal medyaya da yansıdı şöyle bir araştırdım. Diğer belediyeleri aradım sordum. Belediye Başkanı tarafından protokollerin iptal edildiğini ve personellerden sözleşmelerin kalan tutarları kadar kesinti yapılarak yeni bir ihale yapıldığını öğrendim. Öyle personele söylendiği gibi onların birkaç ayı da kalmamıştı. Kimi 2,5 sene kala kimi 2 sene kala kimi 1,5 sene kala diye sıralanıyordu. Yani bizimle emsal durumdalardı.

Şimdi soruyorum bu protokolü siz hazırlamadınız mı? Tüm belediyeler iptal nedeniyle protokol süresinin kalan kısmı kadar ki ücreti iade ederken siz, personellerimize nasıl oluyor da alınan ücretin 2 katının geri ödemesi gerektiğini söylüyorsunuz? Buda yetmiyor iptalden sonra 3 gün içinde ödenmezse ceza %50 katlıyor diyorsunuz, korkutuyorsunuz? Siz muz cumhuriyetinde falan mı yaşıyorsunuz? Böyle bir sözleşmeyi size karanlıkta mı imzalattılar yoksa gözleriniz mi bağlıydı?

Bu ekonomik dar boğazda personelin huzur ve refahı için acilen konuyu çözün. Biz göreve iade edildiğimizde böyle bir sorun yaşanmayacak tüm personellerimiz zaten bunu biliyor hatta siz olsaydınız şimdiye kadar çözülmüştü diyor.

“Maaşları Cuma Günü Verebilirdiniz”

Malum 12 Eylülde okullar açıldı. Personel maaşlarını cuma günü ödeyerek personele neden nefes aldırmadınız. İnsanlara okul alışverişi yapmak için neden ayın 15ni bekletiniz.

Planlama ve çalışanın hakkını koruma noktasında da beceriksiz olduğunuzu kanıtladınız. Personellerimizin mutluluğu, huzuru ve refahı için biran önce ya bu sıkıntıları çözün ya da vekalet ettiğiniz o koltuklardan biran evvel kalkın.”

Editör: TE Bilişim