CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Bu köylerimizde de ekonomik olarak durum aynı. Herkes batık ve umutsuz. Çiftçilik yapan köylülerimiz enflasyon altında, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarındaki muazzam artış altında ezilmeye devam ediyor” dedi. Gürel, “Safran’da da çiftçilerin durumu aynı. Herkes hayat pahalılığından şikayetçi. Yalova’nın en büyük köylerinden biri olan Safran Köyü’nde, Yeşiltepe Mevkii’nde hala 15 hanenin yaşadığı bölgeye doğalgaz bağlanmamış. Köy halkı kendi düğün salonun yapılmasını istiyor. Yerleri hazır fakat Düğün Salonu’nu yapan yok. Köyün meydan düzenlenmesi hala yapılmamış durumda. Ciddi bir talep olmasına karşın hala bir bankamatik koymamışlar. Birçok banka işi için şehir merkezine inmek zorunda kalıyor herkes. Köyün tüm içme suyu altyapısının değiştirilmesi gerekiyor. En son 25 yıl önce yapılmış. Altyapı bozukluğundan dolayı çok fazla su kaçağı ve kaybı var. Bir an önce tüm altyapının yenilenmesi gerekiyor. Birçok yerde kanalizasyon bağlantılarında eksiklikler var. Yalova’nın en büyük ve merkeze en yakın köylerinden biri olan Safran’da bu sorunların çözülmesi normalde çocuk oyuncağı. Fakat mevcut iktidar yapmıyor” dedi.

‘Kazımiye köyü adeta unutulmuş’

Kazimiye Köyünün hem kente en yakın hem de unutulmuş bir yerleşim yeri olduğuna değinen İl Başkanı Gürel, “Elmalık yolundaki çökmeler ve çukurlar doğal olarak onları da etkiliyor. Herkes zamlardan şikayetçi. İmar beklentisi hat safhada. Arsa fiyatlarındaki artıştan ve çiftçiyi bitiren zamlardan dolayı üretimi bırakan köylüler en azından tarlalarının imarlı hale gelmesini bekliyorlar. Köyün meydan düzenlemesi hala yapılmamış. Köy yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi beklentisi var. Yalova merkeze yakınlıkları avantaj olacak diye beklerken hiçbir şey yapılmamış bir köy. Eski Bilişim Osb alanındaki davalar hala sürüyor. Yıllardır hala bir ilerleme yok. Şaka gibi, yüzlerce insanın özel arsası resmen hukuken işgal edilmiş durumda. Ama bu problemleri hemen çözmesi gereken iktidar ortada yok” şeklinde konuştu.

‘Güneyköy’de beklenmedik sorunlar var’

Güneyköy’de beklenmedik sorunlar olduğunu ciddi şekilde sokak köpeklerinin fazlalığından dolayı rahatsızlık yaşandığını söyleyen CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Özellikle akşama doğru çocukların sokakta rahat oynayıp gezemediğinden bahsediyorlar. Hatta belediyenin bu köye sokak köpeklerini bıraktığını tespit ettiklerini söylüyorlar. Ve yeşil mavi yol güzergahında çok ciddi güvenlik ve temizlik sorunu yaşadıklarını dile getiriyor Güneyköylüler. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak il genel meclisimizde ve ilgili belediye meclislerinde bu eksikliklerin giderilmesi ile alakalı önerilerimizi resmi olarak yapmaya devam edeceğiz. Fakat yetki AKP ve MHP’de. İktidarda olanlara sesleniyorum. Bunlar halkın gerçek yerel sorunları. Zaten ekonomik olarak herkes perişan. Bari bu sorunları çözün. Esasında bunlar rahatlıkla çözülecek sorunlar. Ama tabi isteyen çözer. Safran’ı, Güneyköy’ü ve Kazimiye’yi seven çözer. Yapmadıklarına göre anlıyoruz ki AKP iktidarı, Safranlılar’ı, Güneyköylüler’i ve Kazimiyeliler’i yeterince sevmiyor, önemsemiyor. Ama merak etmeyin Cumhuriyet Halk Partisi köylerimizi ve köylülerimizi çok seviyor. En fazla 1 yıl sonra bu sorunların hepsini çözecek iktidar göreve geliyor herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim