Gürel, “Yıllar önce dönemin yetkilileri tarafından ‘Yalova’da 5 yıldızlı otele ihtiyaç var, 5 yıldızlı otel olmazsa biz ne yaparız’ süslemesiyle imara açılan, esasında o yıllarda belediyenin borçlarını karşılamak amacıyla imara açılıp parsel parsel satılan Arboretum alanı yine bir ‘imar kurnazlığıyla’ karşımızda” dedi. CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, yıllar önce imara açılan ve parsel parsel satılan Arboretum arazisinde imar kurnazlığı yapıldığını belirtti. Gürel açıklamasında, “En son çevre düzeni imar planlarında “Kentsel ve Bölgesel Sosyal Altyapı Alanı” olan arboretum arazisi, bir baktık ki en son 1/50.000’lik Çevre Düzeni Planı’nda yapılan değişikliklerde“Kentsel Yerleşik Alan” olmuş. Yani; mevcut imar planında bu alana “eğitim, sağlık, dini, kültürel ve idari tesisler, açık ve kapalı spor tesisleri ile park, çocuk bahçesi, oyun alanı, meydan, rekreasyon alanı gibi açık ve yeşil alanlar “ yapabiliyordunuz. Şimdi yapılan değişiklikle; “konut, turizm, ticaret, eğitim, sağlık, yeşil alan, spor alanı, sosyal ve kültürel alanlar” da yapabiliyorsunuz. Buyurun cenaze namazına. Biz Yalova’nın doğusunda Karma Osb’cilerle uğraşırken, şimdi bir de merkezdeki Arap rantçıları çıktı başımıza. Yani artık bu arsaların sahibi veya sahipleri ki muhtemelen artık zengin bir araptır, buraya avm de yapar, konut da yapar, ofis de yapar, iş merkezi de yapabilir. Bu parsellerin toplamı yaklaşık 54.000 m2. Eğer konut yatırımı yapılırsa yaklaşık 100.000 m2 kapalı alan yapılacak demektir. Yani yaklaşık 1000 daire.  Veya AVM veya Ofis, veya istenilen herhangi bir şey. Tabi bu kurnazlığı yapmaya çalışanlar işi kılıfına, aylar önce şüphe edip birçok yerde dile getirdiğimiz bir teknik göz boyamayla gerçekleştirmişler. Planlardan kentsel ve bölgesel altyapı alanını çıkarmak için meşhur Millet Bahçesi’ni adres gösteriyorlar. Diyorlar ki bu kurnazlığı kitabına uydurmak için, “ biz bu sosyal alanı buradan kaldırdık ama Yalova’nın diğer ucuna Millet Bahçesi koyduk, orası da sosyal altyapı alanı işte.” Şimdi soruyorum.

1-Kim buranın imarının değişikliğini talep etti? Ne amaçla talep etti?

2-Kim bu arsa sahibine yüzlerce milyon rant sağlamaya çalışıyor? Hani buraya sadece 5 yıldızlı otel yapılabilecekti? Hani içinde kongre merkezi olması şartıyla bu yatırıma izin verilecekti?

3-Yalova Belediyesi Başkan Vekili ve meclis üyeleri bu değişiklik hakkında ne diyor, itiraz edecekler mi?

4-Yalova AKP milletvekilleri bu konuyu biliyorlar mı? Bilmemeleri mümkün mü? Biliyorlarsa buna nasıl izin verdiler?

5-Yalova AKP İl Başkanı bu konuyu biliyor mu? Yalova’nın göbeğindeki bu rant kurnazlığına ne diyor?

6-Bu alan satın alındığında“turizm” imarlıyken şimdi nasıl “her şeye imarlı” hale getiriliyor? Neden sadece Turizm ve Kongre Merkezi İmarı konmadı?

7- Burayı meşru hale getirmek için Millet Bahçesi’ni kullanmak uyanıklığı Yalova Halkı’nı aptal yerine koymaya çalışmak değil midir?

Tabi biz Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Yalova’ya zararı olabilecek her şeyin karşısında olacağız. Yasal yollarla Yalova’nın hakkını her zaman arayacağız. Gördünüz mü yıllar önce güzel bir arboretum alanının, seri imar kurnazlıklarıyla gözümüzün içine baka baka nasıl her şeye imarlı hale getirildiğini. Bu sırada sakın sadece bu kurnazlık yapılmış zannetmeyin. Diğerlerini de açıklayacağız.

Editör: TE Bilişim