MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular düzenlediği basın toplantısında bir birlerini sert sözlerle eleştiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirdi. Topçular, "Artık boş tartışmalardan sıyrılıp, Yalova'ya örnek olun" dedi.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Yalova Ülkü Ocaklarında yapılan görev değişimi ile ilgili bilgi vererek başlayan Topçular bu göreve Oğuzhan Altaş'ın getirildiğini söyledi. Ardından CHP tarafından MHP'ye yöneltilen eleştirilere cevap veren Topçular, "Özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek istediler. Kardeşi kardeşe vurdurmak istediler. Türk Milleti’nin ferasetli duruşu, Genel Başkanımızın o akşam göstermiş olduğu duruş ve devlete olduğu destek sayesinde o uğurda şehit olanlar ile birlikte ülkemiz böyle bir sıkıntıyı atlatmış oldu.  MHP’nin ve Genel Başkanın vermiş olduğu destek, AK Parti’ye verilmiş bir destek değildir. MHP’nin verdiği destek devlete verilmiş bir destektir. Bu şu anlama gelmemeli; ülkemiz böyle bir sıkıntı yaşarken, devletin bekası söz konusu iken, kendi vermiş olduğu davadan vazgeçmiş demek değildir. Verilmiş olan destekten rahatsız olanları inanın niyetleri art niyetlidir. Şu anda Yenikapı’daki o birliktelik ruhunun devam edebilmesi için böyle desteklere ihtiyaç vardır. Olaya sadece AK Parti olayı olarak bakmamak gerekiyor. Türkiye’ye yeni bir cephe açmanın hiçbir anlamı yok. Bizim için önemli olan milletimiz ve vatanımızdır. Kimse bizi farklı bir yere su taşımak ile suçlamasın. Eğer biz sadece su taşımış olsaydık, Lozan ile ilgili açıklamalara eleştiri de yapmazdık. MHP, doğrunun yanında olmaya devam edecektir. MHP iktidar olmasa da Türk Milleti’nin teminatıdır. Gezi olaylarında 30 bin kişinin darbeye kalkıştığı belirtildi. 15 Temmuz’da ise 1 milyon kişiden bahsediliyor. Siz, 1 milyon kişiyi bu ülkeye düşman edemezsiniz. Atalarımız, insanı yaşat ki devlet yaşasın demiş. Bizim de yapmamız gereken insanlara yardımcı olup bir an önce suçlu ile suçsuzu ayırıp devlete yardımcı olmaktır. Bir an önce haksız yere alınanların mağduriyeti giderilmelidir. Ayrıca herkes terörist değildir.”

"Susun artık"

Son günlerde Yalova’da eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve şimdiki Belediye Başkanı Vefa Salman’ın tartışmalarına da değinen Topçular, konuşmasına şöyle devam etti: “Yalova’da uzun zamandır, eski ve yeni belediye başkanlarının bir tartışması var. Yalova’daki siyasetçiler buna razı herhalde ki; kimse sesini çıkarmıyor.  Ama Yalova halkı üslubu aşan Yalova’ya yakışmayan siyasetten oldukça rahatsız. Biri FETÖ’cüsün diyor, biri de otelcisin diyor. Bu kadar açıklamalara rağmen adli makamlar neden harekete geçmiyor? Kimin ne yaptığı ortadadır. Kimin kime peşkeş çektiğini herkes biliyor. Yalova il olduğundan beri, böyle siyasetçiler yüzünden hak ettiği yere gelemedi. Biz bunu yıllarca söyledik. Yalova, Türkiye’nin en güzel ili olarak hak ettiği hizmeti alabilmelidir. Hizmet, böyle kavga ve gürültüyle olmaz. Birisi artık susmalıdır. Senin siyasette ömrün bitmiş. Artık sus. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Her telden oynayıp herkesi kullanma devri bitti artık. Yalova’daki siyasileri ve bu işin başında olanları uyarıyorum. Bunlar güzel şeyler değil. Örnek durumlar değildir. Siyasetçiler önce kendileri dürüst olmalıdırlar. Eğer dürüst olmazsanız, hiçbir şey yapamazsınız.”

"Yalovaspor'a destek verilmeli"

Yalovaspor’a yapılanların haksızlık olarak değerlendiren Topçular, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Uzun zamandır herkesin konuştuğu şeyler var. Yalova’nın markası Yalovasporumuz var. Bu takım bir zamanlar ikinci ligdeydi. Herkesin gündemindeydi. Yalova’dan milli takıma futbolcular giderdi. Şimdi Yalovaspor ile ilgili Yalova’da hiçbir şey yok.Sadece görevinin başında olanlar eleştiriliyor. Yalovaspor’un bu duruma gelmesinde esas rolü olanlar ortada yok. Bir zamanlar, Yalovaspor’u kendi siyasi malzemesi olarak kullananlar, Yalova’ya söz verenler ortada yok. Özellikle bunlardan biri Temel Coşkun. Yalovaspor’u süper lige çıkaracaktı. Yalovaspor’u süper amatöre düşürdü. Kendisini de amatör etti. Şimdi ortalarda yok. Ama ara sıra çıkıp, oraya buraya laf atıyor; gündemde kalmak istiyor. Bırakacaksın o işleri Temel Coşkun. İnandırıcı olsaydın, Yalovaspor’u ikinci ligde tutsaydın o bize yeterdi.Yalova’da idareyi elinde bulunduranlar, Yalovaspor’a yardım etmek zorundadırlar. Yalovaspor hepimizin. Yardım etmiyorsan susacaksın. Çalışanları da eleştirmeyeceksin.”

Editör: TE Bilişim