MHP İl Başkanı Hasan Topçular, İktidar Partisinin Yalova’da hiçbir yatırım yapmadığını ifade ederek, “Bunlar hangi başarıdan söz ediyorlar. Rektör TİGEM arazisini nasıl bölüşürüz hesabında, Vali Hanım açılıştan açılışa koşmaktan başka bir şey yapmıyor, alabildiğince Yalova’yı yok etme çabası devam ediyor, buna dur diyen yok. Yalova’da kimseyi kandırmasınlar. Yalova’da yatırım matırım yok. Şimdi iktidarı bu beceriksizlerin elinden almak zamanı” diye konuştu.

“Rektör TİGEM’i bölüşme derdinde”

Yalova Üniversitesi Rektörünün bir başarısından söz etmenin mümkün olmadığını söyleyen Topçular, “İktidar partisi bugün tebasına her istediğini yapacak güce sahip bir parti ve milletin istediklerini aleyhte lehte geçirebilen bir parti. Rektör her gün gazetelerde boy gösteriyor.  Yalova Üniversitesi henüz altyapısını bile yapamamış, Yalova Üniversitesi henüz rektörlük binasını bile yapamamış, ileride bir tane TİGEM arazisi var onu nasıl bölüşürüz onun hesabını yapıyor, al aşağı vur yukarıya bir türlü bu TİGEM arazisi olayını çözemedi bu arkadaşlarımız. Şimdi burada başarıdan bahsetmek mümkün mü?” dedi.

“Yalova’da yatırım matırım yok”

Yalova’da yatırım olmadığını dile getiren Topçular, “Yalova’da iktidar oldukları dönemde 2 tane fabrika vardı biri Elyaf, biri Aksa. Fabrikanın bir tanesinde 2500 tane işçi çıkarıldı, bunun karşılığında Yalova’da istihdama yönelik bir tane bacası tüten hiçbir şeyin altına imzasını atmadılar. Ama ne hikmetse hem sayın milletvekilimiz, hem sayın il başkanımız, birimizin ağzımıza almadığı yatırımları yazmışlar, bunlar hangi yatırımlar? Yalova’da yatırım matırım yok.

Geçen Pazar günü İstanbul’a gittim, İDO’ya bindim, giderken 6 TL, gelirken 12 TL. İşte Yalova’daki Temel Coşkun’un icraatı bu. Yalova’da kimseyi kandırmasınlar. Yine Yalova’da üstüne basa basa söyledik, TEDAŞ Uedaş oldu. Yalova halkını Türkiye genelinde olduğu gibi Yalova halkını soyuyorlar. Bize mahkeme yolunu gösterdiler, tabi ki biz mahkemeye veririz ama insanlarımızdan tahsil edilen 5 TL, 10 TL, 20 TL gibi ücretler. Ama 10, 20 lira için kimse mahkemede direnme yoluna da gitmiyor tabi. Böyle de bir durum var. Bir de kayıp kaçak bedeli var başkalarının kaçak kullandığı elektriğin bedelini vatandaştan alıyorlar. Bu firmalar haksız trilyonlar elde ediyor. Şimdi buna kim dur diyecek? Buna dur demesi gereken MHP mi, yoksa iktidar partisi mi” dedi.

“İktidar partisi el altından kötü yatırımlara destek veriyor”

Topçular, “Yalova’nın doğusu sanayi batısı turizm diyorlar. Şimdi Yalova’da turizm bölgesine gidiyorsunuz turizmle ilgili bir yatırım yok, sanayi bölgesine bakıyorsunuz sanayiyle ilgili hiç bir yatırım yok. Bir tek VOPAK  diye bir kuruluş Yalova’da. Yalova Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi, sayın belediye başkanımız burada, valilikte bir toplantı vardı, Yalova’da yatırımlar için acele  etmemeli, Yalova kendine yakışan yatırımları getirmeli dedi, aynen katılıyorum. Doğru bir düşünce çünkü. Bu kadar Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Yalova’da, neden en kötü yatırımlar yapılsın? Biz bunlara karşı geliyoruz ama iktidar partisi el altından, söz vermesine rağmen bunlara destek oluyor” dedi.

“Sayın Valimiz açılışlarda, Yalova’yı yok etme çabasına dur diyen yok”

Topçular, “Yine 15-20 gün önce Paşakent’te bizlerin de katıldığı taşocaklarına hayır diye bir miting yapıldı. İnsanlar taşocaklarını istemiyoruz diye haykırdı. Yalova çok güzel bir orman ve bitki örtüsüne sahip. Para herşeyin önüne geçmiş, insanlarımız artık para için herşeyi, ülkenin geleceği, Yalova’nın geleceği nedir, hiçbir şeyi umursamadan dağı taşı deliyorlar, ormanları yok ediyorlar. Sayın Valimiz ne yapıyor ben bilmiyorum. Sayın Valimiz açılışlarda, o açılış, bu açılış başka hiçbir şey yok. Ama esas sahip çıkılması gereken şeylere devlet eliyle sahip çıkılması lazım. Alabildiğince Yalova’yı yok etme çabası devam ediyor, buna dur diyen yok” diye konuştu.

“Bırakın insanlar bisikletle gezsin”

Yalova’da bisiklet yolu projesine destek veren Topçular, AKP’yi de sert bir dille eleştirdi. Topçular, “Yalova’da bisiklet yolu yapılmış, Yalova Belediye Başkanımız da buradayken, sayın AKP il başkanımız bisiklet yoluna karşı olanların başını çekiyor. Çek, yahu bu bisiklet yolundan Avrupa’yı da Almanya’yı da gördüm ben oralarda her yerde var. Zaten benzini yaptın bir dünya zam kimse benzin alamıyor. Bırakın da insanlar bisikletiyle gezsin, bunun neresi kötü?

Kendi yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz, sonra haksız yere de gazlama yapmayacaksınız. O meydandaki İnkılap Vapuru başımıza bela oldu. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Kim başımıza bela etti, yine kendileri. Kendileri yapınca herşey mübah, yeter ki onlar yapsın. Yalova’daki esnafın durumu ortada, Yalova esnafı can çekişiyor. Kendi esnafına sahip çıkamayan bir iktidar partisinin  yöneticileri hangi başarıdan söz ediyorlar? Sayın milletvekilimizin bir sözü var, Yalovaspor’u Süper Lig’e çıkaracaklardı iktidar oldukları zaman. Sağolsunlar sayelerinde süper amatöre düştük. Süper Lig’le süper amatör arasında kaç basamak fark var bir baksınlar. Ben bunları önce Allah’a sonra size havale ediyorum” dedi.

“Kurultay’a biz Barzani’yi değil, sizleri davet ediyoruz”

Topçular, “Biz 3,5 yılda neler yaptık, o beğenmedikleri MHP koalisyon döneminde çiçekçilik OSB için çok büyük emekler sarfedildi. Bırakın Çiçekçilik OSB’yi yapmak, elimizdeki Çiçek Fuarını da İstanbul’a kaptırdılar. Termal Otel bitmek üzereyken teslim ettik, adamlar 7 sene sonra ancak açılışını yapabildiler. Yine bizim dönemimizde Termal’de Rehabilitasyon Merkezi yapıldı. Ne yaptılar, mahvettiler. İşte Yalova’daki durum bu. Şimdi kalanları bu beceriksizlerin elinden alıp iktidar olmak zamanı. 4 Kasım’da MHP Kurultayı var, biz MHP Genel Başkanı için bundan önce yol arkadaşı olduğumuz gibi bundan sonra da yol arkadaşı olacağımızı defalarca kez söyledik. Biz o kurultayı zaten geçtik, ama burada sırf misafirimiz olarak davet ediyorum sizi. Barzani’yi değil.

PKK uşaklarını değil. Sayın Genel Başkanımız dedi,  Öcalan denen o namussuzun İmralı’da olmadığını, yakında onu da göreceksiniz, İmralı’da olmadığını. Çünkü 12 Eylül referandumunda biz bağıra bağıra söylerken, bir de şerefli demiştik, oysa 6 ay sonra ortaya çıktı Oslo görüşmelerinin kimlerle yapıldığı. Burada kimlerin şerefsiz olduğu da ortaya çıktı. Biz edebimizle adabımızla konuşuyoruz ama söylenen laflar da yerinde kalmalı arkadaşlar” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim