Jirinovski ve Guliyev’de Yalova’daydı

BTPkurucusu ve genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Yalova’da, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde 600’ü aşkın parti taraftarına konuştu. Rusya Duma Milletvekili Liberal Rusya Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski ve Azerbeycan Bakü Devlet Üniversitesi’nde öğretim üyesi İktisat Profesörü Ruşen Guliyev’in de katıldığı “Milli Kahramanlarımız ve Ehl-i Beyt Ruhu” programında diğer konuşmacıların mikrofona geçmesi ve müzik dinletilerinin ardından gecenin geç saatlerinde konuşmasına başlayan Prof. Dr. Baş, ülke olarak çok ciddi bir virajdan geçtiğimizi söyledi.

“Ülke olarak çok ciddi virajdan geçiyoruz”

Türk bayraklarının sallandığı salonda alkış ve tezahüratlar eşliğinde konuşan Prof. Dr. Baş, “Ülke çok ciddi bir virajdan geçiyor. İnşallah bir kaza olmadan bir bela başımıza gelmeden bu virajı tamamlar ülkeyi bu badiren kurtarırız. Ülkemizde olması gereken kardeşlerim caferisi, sünnisi, alevisi, şiisi hangisi olursa olsun, bir millet bir yürek olma zamanıdır. Bunu hiç unutmayalım, eğer çok hasis sebeplerle hatalar aramaya çalışırsak Allah korusun bu gemiyi batırırız ve eğer geçmişte olduğu gibi millet ve devlet zarara uğrarsa dönüşü mümkün olmayan bir yola gireriz, onun için sizlere büyük vazife düşüyor” dedi.

“Suriye ile Batı dünyası oyun oynuyor”

Türkiye’de ve İslam dünyasında var olan bir gerçeğin üzerine 2,5 yıldan bu tarafa parmak bastığını söyleyen Prof. Dr. Baş, “Dikkat ederseniz Suriye ile batı dünyası ciddi şekilde oyun oynuyor. Geçmişte kiminle oynamıştı, Irak’la oynamıştı. Ne dediler Saddam’a sen kimyasal silah kullanıyorsun, biyolojik ve kimyasal silah kullandığın için biz de sana harp ilan ediyoruz. Kuveyt’e onu sokan Amerika’ydı, ondan sonra hesaba çeken yine Amerika oldu. Uzun sözü Amerikan deviyle yaparsan dünya aynen şah gibi fare deliği kalırsan dar gelir. Şah Amerika’nın Şarktaki en büyük temsilcisiydi ve şahın ordusu Ortadoğu’da en güçlü orduydu. Buna rağmen şah öyle oldu ki ülkesinden ayrıldı, rahat edeceği bir fare deliği bulamadı. Vatansız olarak vefat etti. Bunu şunun için söylüyorum, bu insanlara güvenilmez. Bunlara güvenerek yola çıkanlar, mutlak surette yaya kalırlar. Bu akıbetleri mutlak surette yaşarlar, onun için aklımızı başımıza alalım. Efendim Amerika’nın hariciye vekili bizimle konuşmuş bunu bir lütuf zannediyoruz. Devlet başkanı gelmiş bizimle konuşmuş bunu bir lütuf zannediyoruz. Bu adamların menfaatlerinin olmadığı yerde işleri olmaz” dedi.

“Afganistan’da, Irak’ta senelerdir kan ve gözyaşı var”

Büyük Ortadoğu Projesi’nin İslam dünyasının imhası projesi olduğunu kaydeden Baş, “Şimdi yapacakları iş, 22 İslam ülkesi üzerinde ne kadar kaynak var onları ele geçirmek ve insanını imha etmektir. İsrail’le başladılar, Afganistan birinci noktada, bugün orada hayat var mı, huzur var mı?  Senelerden beri kan ve gözyaşı var. Kim yaptı bunu ABD. Irak’a geç, orada huzur var mı, yok. Ne huzuru kan ve gözyaşı var. BOP hayata geçtiği zaman hani insan hakları olacaktı, demokrasi olacaktı. Böyle bir şey var mı yok. Tunus’ta oldu mu, Mısır’da oldu mu, olmadı. Nereye giderse onlar buranın insanını gözyaşını akıtıyorlar, kanını akıtıyorlar” diye konuştu.

“Türk siyaseti aklını başına almalı”

Sıranın Suriye ve Türkiye’de olduğunu söyleyen Baş, “BOP’a göre olması gereken ne biliyor musunuz? Şu anda Apo’muş, PKK’ymış. Bunların hepsi hikaye, bunların hepsi figüran. Bu senaryoyu kim yazdı, ABD yazdı. Oyuncuları kimler, bu adamlar. Maalesef Türk siyaseti. Türk siyaseti aklını başına almadıktan sonra ona felah yok. Olay şu, ABD diyor ki, evvela Suriye’nin, Irak’ın, İran’ın, Türkiye’nin kürt vatandaşlar arasındaki coğrafyayı ben buluşturacağım, birleştireceğim, bir Kürdistan Devleti kuracağım. Ama dikkat ederseniz bunların başında olan adamların hepsi Yahudi asıllıdır. Çok geçmeden ben büyük İsrail devletini kurup, arzu ve emelimi gerçekleştireceğim. Amerika’nın şimdi tiyatrosu bu, bu tiyatroda başrol oyunları kim? Bizim Türk siyasetinin maalesef Türk vatandaşları. Kardeşim belki bazı ülkelerin insanlarının tarihten tecrübeleri yoktu, bu oyuna gelebilirler. Ama bizim tarihimiz hep, ölçülerle dolu, olaylarla dolu. Bunların hiçbirinden sen ders çıkarmadın mı? Fırat ve Dicle havzasında öteden beri İsrailliler, Tanrının onlara vaadetttiği topraklar olduğuna inanırlar. Amerika bunların arkadaşıdır, dostudur, büyüğüdür, yeri gelir kardeşidir. ABD, bu konuda tamamen İsrail’in yanındadır” dedi.

“Kürt kardeşlerim bunların hepsi bir kandırmacadır”

Baş, “Şu anda zannetmesin Kürt kardeşlerim ki, efendim burada bize Güneydoğu bölgesinde bir coğrafya verecekler ve biz bu coğrafyada biz bağımsız, müstakil bir millet olacağız. Bunların hepsi hikaye, bunların hepsi bir kandırmacadır. Yarın onlar senin elinden bunu alacaktır. ABD ta okyanusun ötesinden gelecek, Güneydoğu’ya senin için müdahale edecek. Aklın bunu kabul ediyor mu? Hayır. Yani bu kadar büyük oyuna biz nasıl gelebiliriz, Kürt arkadaşlarım, Kürt kardeşlerim. Yahu sen ve ben biriz, bunu iyi bilesin. Senin de aslın Türk’tür, benim de aslım Türk’tür. Bunu bilesin” dedi.
Editör: TE Bilişim