Yalova Birleşik Haziran Hareketi tarafından RDKM'de gerçekleştirilen, "Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır" konulu panele CHP Bursa Milletvekili, Orhan Sarıbal, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı  Alper Taş ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok konuşmacı olarak katıldı.
RDKM'de gerçekleştirilen, "Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır" konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Panelde ilk konuşmayı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok yaptı.

"Ilımlı İslam Soslu Türk Tipi Başkanlık Sistemi"
Altıok Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirerek, "Bu kindar nesil, halkı kutuplaştırarak, ötekileştirerek, toplumun tüm kesimlerini, düşünenleri, aydınları, işçileri kısacası kendilerinden olmayan herkesi bölen ayrıştıran bu çığırtkanlığı yapanlar sadece bu bölücülükle yetinmediler, milleti muhbirlik görevini de yüklediler. Vatandaşlara kolluk gücü olmayı öğütlediler. Şimdi sivil silahlanmayı öğütlüyorlar. Bugün şiddetten beslenenlerin iktidarı kalıcı olsun diye Ilımlı İslam Soslu Türk Tip Başkanlık dediler. Çıkartıp önümüze getirdiler. Biz bunu reddediyoruz" dedi.
"Hanedan kurmak istiyorlar"
Altıok'un ardından söz alan CHP Bursa Milletvekili, Orhan Sarıbal ise bu referandum ile bir hanedanlık kurulmak istendiğine değindi. Sarıbal konuşmasında, "Gülen ve AKP ortak bir işbirliği ile bu ülkenin başına çullanmıştır. Halen de devam etmektedirler. Çünkü siyaseten Fethullah Gülen'in darbe girişimine hiç dokunmadılar. Hepsi duruyor. AKP'de hiç Bylook'çu yok. Hatta daha da kötüsü içeriye FETÖ'cü olarak alınan ve haklarında FETÖ'cü olarak işlem yapılanların bir çoğu AKP ile diyaloglarından dolayı serbest bırakıldılar. Daha sonra jurnal ve ispiyon devreye girdi. Bu sefer de hiç alakası olmayan insanlar içeri alınmaya başlandı. Peki bu adam ne istiyor. Bu adam artık yönetemediği bu ülkeyi zorbalık ve despotizimle yönetmek istiyor. Ölene kadar bir hanedanlık ve krallık kurmak istiyor" sözlerine yer verdi.
"Halkın hayırı devletin evetini yenecektir"
Paneldeki son konuşmacı ise ÖDP Genel Başkanı  Alper Taş oldu. Taş ise konuşmasında şu sözlere yer verdi, "Halktan gelen bir hayır var. Evet'in sokakta sahibi yok. İrade, kararlılık, coşku yok. Evet devletin tepelerinden, derinliklerinden örgütleniyor. Ama hayır bizim milletimizin bağrından örgütleniyor. 16 Nisan'da bu evet devletini halkın hayırı yenecektir arkadaşlar"


Editör: TE Bilişim