İl Başkanı Özel, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, 2009 yılında, Çiftlikköy ilçesinde, kendi kızının açtığı eczanenin yanına Çiftlikköy Aile Sağlık Ocağı’nı açtığını, 2012 Temmuz ayında ise bu kez de damadının yeni açtığı eczanenin yanına Çiftlikköy Aile Sağlık Ocağı’nın taşındığını belirtmişti. Özel’in, bu açıklamalarından sonra İl Sağlık Müdürü Ali Daştan yaptığı açıklamada CHP İl Başkanı Özcan Özel’in iddiaların gerçek dışı ve uydurma olduğunu öne sürmüştü.

Özel: Sayın Daştan, Bu Belgeye Ne Diyecek?

Yazılı bir açıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel “İl Sağlık Müdürü Sayın Daştan’ın kızı ve damadıyla ilgili olarak yaptığımız açıklamalardan sonra, İl Sağlık Müdürü Sayın Daştan iddiaların düzmece, gerçek dışı ve uydurma olduğunu, eczane sahibi damadı Yalçın Doğru’nun sağlık ocağıyla da bir ilgisi olmadığını açıklamıştı. Ancak, 20.06 2012 tarihinde düzenlenen ve imza altına alınan tutanakta, Daştan’ın eczacı damadı Yalçın Doğru’nun Çiftlikköy sahil mahallesindeki eski sağlık ocağında bulunan doğalgaz kombisinin yeni yerine taşınması için ilgili firmaya talimat verdiği bu taşınmayla birlikte ortaya çıkan zarar nedeniyle de ilgili firma temsilcilerinin de tutanak tuttukları açıkça görülmektedir” dedi.

Özel, tutanağı ilgili firma temsilcilerinden İsmail Çamur ve Gürkan Alyakut’un imza altına aldığını belirterek,  tutanakta tutulan ifadelerde,  20.06 2012 tarihinde Eczacı Yalçın Doğru’nun ilgili firmaya telefon ederek eski sağlık ocağında bulunan kombinin yeni sağlık ocağına taşınması talimatı verdiği açıkça görüldüğünü belirterek tutanakta şu ifadelerin olduğunu vurguladı.

İşte O Tutanakta yer Alan İfadeler

“20.06 2012 tarihinde Eczacı Yalçın Doğru bizlere telefon ederek, Sahil Mahallesi Atatürk caddesi No. 33 adresinde olan Aile Sağlık Merkezinde bulunan doğalgaz kombisinin sökülerek, Sahil Mahallesi Meltem Sokak No 21’deki adresinde bulunan yeni yere takmamı istedi. Zaten yeni yerdeki tüm işleri Yalçın Doğru bizlere yaptırmaktadır. Kombiyi sağlık ocağından sökmeye gittiğimde, kombinin bulunduğu odada kimse yoktu. Doktorlar ve hemşirelerde meşgul olduğundan kimseye sormadan kombiyi söktük. Kombiyi sökerken elektrik prizi gerekli oldu. Buzdolabının fişini çekerek prizi kullandım. Ancak buzdolabının fişini prize sokmayı unuttum. Buzdolabının fişini takmayı unuttuğumdan dolayı ortaya zarar çıktıysa karşılamaya hazırız.”

Eczacı Yalçın Doğru İl Sağlık Müdürümü Talimat Veriyor?

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, tutanakta da açık bir şekilde görüldüğü gibi, eski sağlık ocağının yeni yerine taşınmasında, talimatları İl Sağlık Müdürü Ali Daştan’ın damadının verdiğini hatırlatan Özel” İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan iddialar bu ne ilktir ne de son olacaktır. Daha önce de gündeme gelen iddialar üzerine Sayın Ali Daştan, iddia edilen konular üzerine uydurma, düzmece iftira demektedir. Peki ortaya çıkan bu belgeden sonra halen bu iddiaların gerçek dışı olacağını öne sürecek midir? Sayın Milletvekilimiz Temel Coşkun, daha önce de iddiaların Yalova kamuoyuna yansımasından sonra yaptığı açıklamada, iddialar doğruysa gereken yapılır demişti. Sayın Coşkun, bundan sonra gereğini yapacak mıdır? ”dedi.

Editör: TE Bilişim