CHP Yalova milletvekili İnce, CNN Türk’te yayınlanan ‘Ankara Günlüğü’ programında, dokunulmazlıklar, yeni CHP tartışmaları, terör ve 4 +4+4 eğitim sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

4 +4+4 eğitim sistemini yönetenlerin  işin ehli olup olmadığını anlamak için rapor almaları gerektiğini söyleyen CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, “Bir sistem ancak bu kadar karıştırılabilir. Bu düzenleme yapılırken yeterince tarafların görüşü alınmadı. Komisyon üyelerine söz verilmedi. Mevcut durumda ne gibi bir değişiklik oldu da böyle bir düzenlemeye gerek duyuldu.”  eleştirisinde bulundu.

Eğitime başlama yaşının başka, ilkokula başlama yaşının başka olduğunu söyleyen CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce, ”Türkiye’de eğitim yanlış tartışılıyor. Pedagojik değil, ideolojik olarak tartışılıyor. Biz eğitime başlama yaşını değil, ilkokula başlama yaşını konuşuyoruz. Bir çocuğun işlerini tek başına yapabilmesi için en az 72 aylık olması gerekir.

Şimdi bu çocuklar tuvalete gidebilecek mi, okulda tek başına kendi işini görebilecek mi? Türkiye bunu daha önce yaşadı. Öğretmenler  bu yeni sisteme göre eğitim aldı mı? Bu uygulama daha önce denendi. Ancak başarılı olmadı, Türkiye o zaman başarılı olmayan bu sistemi esnetti. Önümüzde böyle bir tecrübe varken, neden tekrar denenir, burada amaç tek tip insan yetiştirmek. Tek tipten kastım şu, biat eden, sorgulamayan, özgüven sahibi olmayan, eleştirel düşünemeyen, bunları siyasi bir jargonla söylersem eğer, tarikata bağlılık, iktidara yağcılık, sünnete uygun bıyık diyebiliriz.” diye konuştu.

Pedagogların bir çocuğa din eğitimi verilmesi için 12 yaşının doldurulması gerektiğini söylediğini belirten İnce, “Din eğitimi görmek için soyut düşünme gücüne sahip olmak gerekiyor. Ben İmam Hatip Okullarını ayırmıyorum. Ama birileri Oxford muamelesi yapmak istiyorsa buna karşıyız.  4+ 4+4’ün  dert +dert +dert  olacağı en kısa zamanda görülecek “  dedi.

Editör: TE Bilişim