“Esad’la tatil yaptın, bugün kavga yapıyorsun dedim, yanıt veremedi”

İnce, “Meclis’te teskere görüşülürken ben orada dedim ki, ‘Esad’la tatil yaptın, bugün kavga yapıyorsun’ Başbakan Meclis kürsüsünden çıkıp bana cevap veremedi. Daha sonra İstanbul’dan Başbakan bana yalancı dedi. Dün bir basın açıklaması yaptım, siz değerli arkadaşlarım bu açıklamaları geçtiniz, Türkiye’nin hiçbir televizyonu bu açıklamalara yer vermedi. Böyle bir şey olur mu? Böyle demokrasi olur mu? Bu Recep Tayyip’in ileri demokrasisi böyle bir şey işte. 30 kanaldan bana yalancı diyor, ben ona cevap veriyorum, yalancı ben değilim sensin diyorum, ama hiçbir televizyonda çıkmıyor. Kendi medyamın üzerinden yürütüyorum bunu. Facebook ve Twitter’dan yapıyorum. Bu ne, Başbakan çıksın bunun hesabını versin” diyerek elindeki gazete kupürünü gösterdi.

“Bodrum’da tatil mi, benim söylediklerim mi, Recep Tayyip’in sözleri mi yalan”

İnce, “Bodrumda hem tatil hem diplomasi. Bu mu yalan, Recep Tayyip’in söyledikleri mi yalan, benim söylediklerim mi yalan? Buna cevap versin. Bugün bir gazetede haber çıkmış, hiçbir televizyonda yok. Kanal kanal geziyor Başbakan’ın açıklamaları, ‘ana muhalefetin yanı’ diyor, ‘başı değil yanı yalan söylüyor’ diyor. Ben cevap veriyorum ‘yalancı ben değilim sensin’ diyorum, ama hiçbir kanalda çıkmıyor. Başbakan’dan korkuyor mu bu televizyonlar, medya patronları nerdesiniz?” dedi.

“Bir gün sıra size de gelir”

İnce, “Bakın Hitler Almanyası’nda da önce komünistleri aldılar, sonra sosyalistleri aldılar, sonra sendikacıları aldılar, sırayla. En sonuncuya geldiğinde onların yanında duracak kimse kalmamıştı. Birgün sıra size de gelir. Herkes haddini bilecek bu memlekette. Böyle demokrasi olmaz, 30 kanalda birden yalancı diyecek, ben bir kanalda buna cevap veremeyeceğim” diye konuştu.  

“Başbakana ve AKP’ye kürsüden yedireceğim”

İnce, “Hanımefendinin açıklaması var, ‘birlikte tatil yaptık’ diye, 12 Ağustos 2012 tarihli, Hürriyet gazetesi. ‘Biz dosttuk çok samimiydik, protokol yoktu aramızda. Bu işler başlamadan evvel Esma, annesi, babası, çocukları, kardeşi, gelini, hep birlikte bize geldiler. Biz onları tatilde ağırladık. Basının haberi bile olmadı’. Bu sözler hanımefendiye ait değil mi? Başbakan medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeçsin.

Medya da cesur olsun, bana yalancı diyenin cevabını yayınlama hakkımı kullandırsınlar bana. Böyle bir şey olmaz. Ama hiç merak etmeyin, ister yayınlayın ister yayınlamayın, ben bunları haftaya Meclis kürsüsünden AKP’ye Başbakan’a yedireceğim herkes görecek bunu. Haftaya da bir teskere görüşülecek mecliste. Bunları Meclis kürsüsünden nasıl yapacağımı herkes görecek. O zaman da herhalde kaçamayacaklardır, yayınlayacaklardır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim