CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Toplumsal güvenliğimizin, huzurumuzun teminatı olan Polis Teşkilatımızın 168. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Polislerin özlük hakları ve sosyal statüleriyle ilgili önemli sorunları olduğuna işaret eden İnce, “Sendika kurma hakkı AKP iktidarı tarafından engellenen, sendika kurma dilekçeleri bile alınmayan polislerimizin özlük hakları ve sosyal statüleriyle ilgili önemli sorunları bulunmaktadır” dedi.

Polislerin çalışma koşullarına ve mesleki sorunlarına ilişkin CHP tarafından verilen  Meclis Araştırması önergesinin TBMM gündeminde olduğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Suçları toplumsal yaşamın dayanabileceği bir sınır içinde tutabilecek güçte, yansız, etkin, kent yaşamına uygun, görev ve kuruluş yasaları çağın gereklerini içeren, toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş, hareket ve iletişim yeteneği üstün, personeli nitelik ve nicelik olarak yeterli, disiplinli, sosyal ve ekonomik güvencelere kavuşturulmuş, politik etkilerden uzak bir emniyet teşkilatı temel hedeflerimizden biri olmalıdır. Polislerimizin sağlıksız çalışma koşullarının sona erdiği, polislerin emeklilik rüyasının korkuya dönüşmediği bir süreci hep birlikte kuracağımıza inanıyor, şehit polislerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımız ve ailelerinin polis gününü kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim