CNN Türk Televizyonunda canlı olarak yayınlanan Enver Aysever’in sunduğu ‘Aykırı Sorular’ programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından genel başkan olup olmayacağı şeklindeki soruya karşılık, Grup Başkanvekilliği  görevi devam ettiği sürece böyle bir şey düşünmeyeceğini belirterek, “Benim kitabımda ihanet yazmaz, ancak zamanı gelince düşünürüz” dedi.

Enver Aysever’in “CHP’ de Kemal Bey bu işi götüremez diyen bir kesim var, yerel seçimlere kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile devam edileceği kesin de, ondan sonrası için Muharrem İnce genel başkan adayı mı? “ şeklindeki sorusuna karşılık İnce, siyaseti ihanet odaklı yapmadığını vurgulayarak, şu anki görevi çerçevesinde kendisinin Genel Başkanının vekili olarak görev yaptığını söyledi.

“Siyaset hesap üzerine yapılmaz” diyen İnce, “Ben siyaseti ihanet odaklı yapmam. Şu anda ben genel başkanın vekiliyim, siyaset hesap üzerine yapılmaz. Yani ben ilçe başkanı olursam sonra, il başkanı olurum sonra, milletvekili olurum, grup başkanvekili olurum, genel başkan olurum gibi bir hesap siyasette tutmaz. İlçe başkanlığı yaptım mı evet yaptım, il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanvekilliği yaptım. Ama bu doğru bir hesap değil. Siz bulunduğunuz yerin görevini çok iyi yapmalısınız. Gerisini takdire bırakacaksınız”  diye konuştu.

Aykırı Sorular’da Enver Aysever’in ısrarlı yaklaşımıyla “Ama Genel Başkanlığa hayır demiyorsunuz” şeklindeki yorumuna karşılık İnce, “Neden hayır diyeyim, tabii ki hayır demiyorum. Bu görev verilirse zamanı gelince bakarız. Ama ben şu anda genel başkanımızın vekiliyim. Benim kitabımda ihanet yoktur, bu görevim sürdüğü sürece böyle bir arayış içerisinde olmam. Bu görevim sona erince bakarız” diyerek gelecekte muhtemel CHP Genel Başkanlığı için açık kapı bıraktı.

Enver Aysever’in yeni CHP tartışmaları konusundaki sorusuna karşılık CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, “CHP’nin altı okunu, ilkelerini kabul eden herkes CHP’de yer alabilir. Sosyalist bir kişi de, muhafazakâr bir kişi de CHP’de siyaset yapabilir, ama CHP’ye geldiğinde partimi kendisine benzetmeye çalışmayacak. İşte karşımızda İhsan Özkes örneği var, eski Beyoğlu müftüsü ama partimizi kendisine benzetmeye çalışmıyor, aksine  bizim bir eksiğimizi tamamlıyor. Bir sosyalist de partimizde siyaset yapabilir diyelim, ancak partimizi kendisine benzetmeye çalışmasın, bizim ilkelerimizi benimseyerek sosyalistlerle aramızda köprü olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim