Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve eski Yalova Milletvekili Yaşar Okuyan’ın Yalova’da gerçekleştirdiği iftar yemeğinde, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik eleştirilerine İnce’den tepki gecikmedi.

Geçtiğimiz günlerde bir iftarda konuşan Okuyan, “Muharrem İnce, şimdi kendisi parti kurdu. Konuşuyor, efeleniyor. Mesela şu! Bu duygusal ilişkilerin arkasında kendisine kim destek oluyor? Partinin finansmanını nereden buluyorsun? Bu soruların cevabı yok” demişti. İnce’den cevap gecikmedi.

“Kim gelirse denetlemeye açığız”

Yaşar okuyan. ‘Partinin finansmanını nereden buluyorsun?’ diye sormuş Yalova’da diyen Memleket Partisi Lideri İnce, “Hakkıdır. Teşekkür ederim. Bu soruyu herkes sormalıdır. Bundan yaklaşık 20 sene önce ben milletvekili oldum. Yaşar Okuyan da bir parti kurmuştu. O zaman ziyarete gittim, hayırlı olsun dedim. Ya bir şey soracağım sana dedim. Parti parasını nerden buldun? Dedim ya karıştırma sen o işleri dedi. Ben öyle demiyorum. Ben diyorum ki, Yaşar Okuyan muhasebeden anlamayabilir. TÜRMMOB’a çağrıda bulunuyorum, yanına bir mali müşavir muhasebeci kimi istiyorsa alsın ekonomist. Partinin genel saymanın talimatımdır. Muhasebecisi de burada Yaşar Okuyan yanında muhasebeciler ile birlikte geldiğinde partinin hesaplarını açın. Gösterin. Kim gelirse denetlemeye açığız” dedi.

“Kıyamet alameti”

Okuyan’ın açıklamasına şaşıran İnce, “Ama bunu ben bir kıyamet alameti olarak görüyorum başımıza taş yağacak. Yaşar Okuyan CHP’li olmuş Muharrem İnce’ye hesap soruyor. Kıyamet alameti bu vallahi kıyamet alameti. Ben CHP’li olduğum da bıyıklarım yoktu. CHP’den ayrılırken saçlarım yoktu. 50 sene hizmet ettim Yaşar Okuyan da 50 sene küfür etti CHP’ye. 50 sene. Bir gün il başkanıyım Yalova’da bayrak asıyor gençler o da bakan. Vali’ye polise baskı yapmış. CHP gençleri dövdürmüştü. Şu anda yanında oturttuğu CHP il başkanı da başka partinin bayraklarını sallıyordu o zaman. Onlar beni anlayamazlar. Ama bir şey söyleyeceğim tabii. Delege yapmışlar İzmir’den Yaşar Okuyanı. Herhalde Muharrem’e sürekli laf söyle diye yapmışlar ama Yaşar boş durmaz. Karısını da büyükşehir belediyesinde müdür yapmışlar. O CHP’li çocuklar işsiz gezerken. Karısını müdür yapmış? Yani bir önerim olacak. O zaman bence Yaşar Okuyan’ı EYT’den sorumlu genel başkan başdanışmanı yapsınlar yani. Tilkiyi kümese niye bazen bekçi yaparlar tavuktan iyi anladığı için. Bence EYT’den sorumlu genel başkan başdanışmanı yapsınlar. Yakında EYT’lilerin mitingi var. Bence, CHP MYK’sı onu görevlendirsin EYT’lilerin mitingine partiyi temsilen. Bizim partinin hesapları açık. Başım gözüm üstüne kim ne sorarsa hesabını veririz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim