İnce, AKP Milletvekili Coşkun’a “Bakanlarla fotoğraf çektirip haber yaptırmayı bırak. Ufak işlerle uğraşmayı bırak.  Anayasanın 80. Maddesine uygun davran. Biraz daha fazla büyük düşün. Türkiye Milletvekili olmak için çaba sarf et” diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Aklınca, CHP’yi karıştırmak istiyor. CHP’liler bu numarayı yemez. AKP Milletvekili Sayın Coşkun, devşirmelerin eline geçirdiği kendi partisine bir baksın önce” dedi.

“Bakanlarla görüşemiyorsa, ben yardımcı olurum”

AKP Milletvekili Temel Coşkun’un Yalova siyasi tarihine geçtiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bir komedi yaşanıyor. Milletvekili Coşkun, TBMM’de Milli eğitim komisyonu üyesi, yıllarca bende bu görevi yaptım. Ancak, komisyon üyesinin komisyon toplantısına katıldı diye haberi yaptırılan tek Milletvekili Coşkun olmuştur. Sayın Coşkun, TBMM’nin bin üyesi kendi partisinin Bakanıyla görüşmesinin fotoğraflarını çektirip haber yaptırıyor.  Bir Milletvekilinin, bakanla görüşmesini haber yaptıran Coşkun, bu tür demeçleriyle siyasi tarihe geçmiştir. Eğer kendisi Milletvekili olarak, Bakanlarıyla görüşemiyorsa, beni arasın kendisine yardımcı olurum. Çünkü ben, kendi partisinin bakanlarıyla kendisinden daha fazla görüşürüm, Eğer bir Milletvekili, Bakanla görüştü diye haber yaptırıyorsa ve bundan da söz ediyorsa yazık hem de çok yazık.”  

Şükrü Önder ve İlhan Evcin’le TBMM’de görev yaptığını hatırlatan İnce “ Her İki Milletvekiliyle kıyasladığımda Sayın Coşkun’un ne kadar küçük işlerle meşgul olduğunu gördüm. TBMM’deki genel kurul çalışmalarına katıldığı için, Bakanla fotoğraf çektirip haber yaptırılan tek Milletvekili Temel Coşkun’dur. Buradan kendisine bir kez daha sesleniyorum.  Ufak işlerle uğraşmayı bırak.  Anayasanın 80. Maddesine uygun davran. Biraz daha fazla büyük düşün.  Türkiye Milletvekili olmak için çaba sarf et”

Editör: TE Bilişim