Habertürk Televizyonu’nun meclis bahçesinden gerçekleştirdiği ’Pelin Çift ile Haber Hattı’ programına konuk olan Yalova milletvekili İnce, “Milletin derdi doğalgaza elektriğe gelen zam, terör, acı ve gözyaşı iken Başbakanın gündemi  ‘Cumhurbaşkanı kim olacak, başkanlık sistemi olacak mı ‘ gibi tartışmalardan ibaret” diye konuştu. “Yapılan son zamlarla birlikte benzinin en yüksek fiyata satıldığı Norveç’i bile solladık” diyen İnce, “Başbakan’ın en büyük başarısı bu olmuştur” dedi.

Hafta sonu yapılan AKP Kongresinde Barzani’nin ağırlanmasını da eleştiren İnce, “Barzani yataklık yapıyor diyen Başbakan parti kurultayında Barzani’yi ağırladı. Başbakan Barzani konusunu net olarak ortaya koymalı” dedi.

Tezkere konusunun tekrar meclis gündemine geleceğini hatırlatan İnce, “17 Ekim’de süre doluyor. Hepimiz daha önce tezkereyi desteklemiştik. Bir kez denediler sonra yarım bıraktılar, bizim tezkereye desteğimiz sürecek” diye konuştu.

Türkiye’nin gündemiyle Başbakanın gündeminin farklı olduğunu dile getiren İnce, “Vatandaş terörü, doğalgaza elektriğe yapılan zamları konuşuyor. Başbakanın gündeminde ise başkanlık sistemine geçilecek mi, cumhurbaşkanı kim olacak gibi konular var” açıklamasında bulundu.

AKP Kongresinde;  işçi, emekli ve muhalif seslerin olmamasını eleştiren CHP Grup  Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, “6 gazete kongreye alınmadı, böyle bir şey var mı, Aşık Veysel’den alıntılar yapıyor, ama ailesinden izin almıyor. CHPkökleriyle uğraşıyor, camiyi ahır yaptılar diyor. Sonra da diyor ki CHP’ye gel konuşalım, böyle bir mantıkla sorunlar çözülür mü? “ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim