“Cumhuriyete ve laikliğe inanmış olan arkadaşlara ihtiyacımız var”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti saflarına geçtiğimiz günlerde katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı  Metin Dağ’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşı bayrağın tartışıldığı bir ortamda kimin belediye başkanı kimin milletvekili olacağı hiç umurumda değil, umurunda olan varsa beri gelsin, bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Bu sadece CHP üyeleriyle olmuyor, geçmişte denedik. Onun için ANAP’ta Doğruyol’da  görev yapmış, başka partilerde görev yapmış, cumhuriyetçi, laikliğe inanmış olan demokrat arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Bu partiye bugün üye olanla benim aramdaki fark sıfırdır. Bugün üye olan kişiyle il başkanı aynı konumdadır. Biz  eskiyiz, o zaman partideki çaycı en eskisi onun milletvekili olması lazım. Partiye yeni üyeler kazandırın, bütün ilçelere söylüyorum, partiye davet edin” diye konuştu.

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan vekili Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde Ankara’da CHP Genel Kurul toplantısı ardından rozet takarak CHP saflarına katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ a ‘Partimize hoş geldin’ ziyaretinde bulundu.

İnce, beraberinde CHP İl Başkanı Özcan Özel, ilçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş başta olmak üzere CHP Teşkilatının yoğun katılımıyla gerçekleştirdiği ziyarette, Başkan Dağ ve meclis üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Ziyarette, Merkez ilçe başkanı Burçin Tangürek, Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, CHP Yalova Belediye Başkan aday adayları Vefa Salman, Mehmet Gürel ve Ertan Şener de hazır bulundu.

Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, “Türkiye’nin geldiği nokta gerçekten ilginç. Cumhuriyetimizin ve onun kazanımlarının tehlikede olduğu bir zamanda Metin Dağ arkadaşımız  geçtiğimiz günlerde partimize katılmıştı. Biz de bugün il başkanı, ilçe başkanı ve diğer partili arkadaşlarımızla kendisine hayırlı olsun ziyaretine geldik. Ülke gerçekten zor günlerden geçiyor. Akil insanları protesto edenlere çapulcu deniyor. Eskiden teröristlere çapulcu denirdi. Memleketin geldiği noktaya bakın” diye konuştu.

Artık belediyeciliğin park yapmak, kanalizasyon yapmaktan ibaret olmayacağını ve CHP’nin 2014 seçimlerinde 89’da olduğu gibi kırılma noktası yaşayacağını belirten İnce, “Önümüzdeki dönem İstanbul, İzmir, Ankara’yı aldığımızda bu kırılma noktası olacak. Yani gelecek dönem belediye işleri sadece, kanalizasyon park yapmaktan ibaret olmayacak.89’da SHP’nin yaptığını şimdi CHP yapacak.2014’ te de yine CHP bunu başaracak” diye konuştu.

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Çiftlikköy  Belediye Başkanı Metin Dağ, “CHP ailesi içerisinde çalışmaktan mutluyum. İlimize ve ilçemize hep birlikte hizmet edeceğiz. Bu aile birleşmesinde emeği geçen il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Çiftlikköy Belediyesi ve çalışmaları ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Dağ, şöyle konuştu: “Yalova’nın en büyük ilçesi konumunda bulunan Çiftlikköy Belediyesi’nde toplam 110 kişi çalışmaktadır. Belediye olarak israfı sevmeyen, yatırımlarını zamanında bitiren, borçsuz Türkiye’nin örnek belediyelerinden birisiyiz, kamuya hiçbir borcumuz yoktur” dedi.

Editör: TE Bilişim