Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın  “Bilişim OSB iyi gidiyor. Turizm projesi iyi gidiyor. Rozetin kerametlerini görmeye başladık, çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor” sözleriyle gazetelere manşet olan açıklamasını değerlendiren CHP Grup Başkan vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Rozetin kerametini görmeye başlamış, öyle diyor. Onun yakasının altında sekiz tane rozet vardır. Yalovalılar bunları iyi görmeli, değerlendirmeli”  dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in İzmir’de görevli din adamlarıyla buluşmasında, "İzmir’in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın biraz irfan geleneğine ihtiyacı var" sözlerini de eleştiren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, “Diyanet İşleri Başkanına diyorum ki, önce cübbeni çıkar, Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı ol, sonra siyaset yap”  sözleriyle Diyanet İşleri Başkanına yüklendi.

İnce, Yalova’da Merkez Camii’ndeki cuma namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet şimdi merak ediyorsunuzdur neden Merkez Cami’inden geldi diye. Bir kere sordum Diyanet İşleri Başkanı yokmuş o yüzden oraya gittim. Çünkü bu Diyanet İşleri Başkanı’nın arkasında namaz kılınmaz. Diyanet İşleri Başkanına diyorum ki cübbeni çıkar, Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı ol, ondan sonra siyaset yap”  diye konuştu.

İnce tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “İzmirliler’in dinini imanını irfanını ölçmek onun haddine değildir. Bakın ben bir soru önergesi verdim, camileri  satan hangi belediyeler diye.. Bazı belediyeler camileri sattı gösterip borcunu ödüyor, hazineye satıyor camiyi borcunu ödüyor. Bana cevap geldi, vergi mahremiyeti nedeniyle açıklayamıyorlarmış bu belediyeleri. Bunlar kesin AKP’li belediyelerdir. Camileri satan hangi belediyeler, Diyanet İşleri Başkanı bunu açıklasın. İzmirlilerin diniyle imanıyla uğraşmayı bıraksın. Diyorum ki Başbakana dokunmak ibadettir diyen milletvekilinin irfanını ölçsün, Rize’yi, İstanbul’u mübarek şehir ilan eden bakanın irfanını ölçsün. Alışveriş merkezleri  için cami satan AKP’li belediyelerin imanını ölçsün, Allah ile aldatanların irfanını ölçsün. Benim Diyanet İşleri Başkanına açıklamam bu olacak”

Okuduğu ‘Vakıf Bedduası’ adlı metinle de Diyanet İşleri Başkanına seslenen CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, “Bu elimde gördüğünüz Vakıf  Bedduası’nı  Diyanet İşleri Başkanına gönderiyorum, sizlerin aracılığınızla… AKP’lilere bunu okusun. İzmirliler’in diniyle imanıyla uğraşacağına, hem Müslüman hem laik olunmaz diyenlere destek olacağına  şunu sorsun, peki hem Müslüman hem hırsız olunur mu bunu sorsun” diye konuştu.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakıfbank’ın 756 milyon lira borcunu sildiler. Vakıfbank ve iştiraklerini eski AKP milletvekilleri ile doldurdular. Buradaki yasa gereği matrahın yüzde onunu aktarması gerekiyor, bunu yapmıyor. Elimde bir vakıf bedduası var, bunu okuyayım size… ‘Allah’a ve ahiret gününe inanan güzel ve temiz olan Hz.Peygamberi tasdik eden, sultan, bakan,  emir; küçük veya büyük herhangi bir kimseye bu vakfı değiştirmek bozmak, nakletmek , eksiltmek, başka bir hale getirmek, işlemez hale getirmek, iptal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden  herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum veya geçersiz bir  yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, feshedilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kast ederse haramı üstlenmiş günaha girmiş olur. Böylece günahkarlar  alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mağlip olanların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun, zira Allah’ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra bunu değiştirirse bunun günahı onu değiştirenlerin üzerinedir. Kuşkusuz bu iyilik edenlerin elini zayi etmez” 
Editör: TE Bilişim