İYİ Parti Yalova Yönetimi; Kanser Haftası sebebi ile Yalova Kanser Hastaları Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette, kanser hastalarının genel sorunları ve özellikle ilimizdeki sorunları üzerinde duruldu. Yalova’da ki yetersizlikler ve bunlara karşın kolayca uygulanabilecek çözümler değerlendirildi. Asıl amacın; kanseri önlemek ve bunun için gerekli önleyici faaliyetler ve farkındalık çalışmaları yapılması gerekliliği ve de kansere yakalanmış hastaların iyi ve yeterli bir tedavi ile ilimiz dışına çıkmadan iyileştirilebilmeleri üzerinde duruldu.

İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyelerinden Murat Üstel, “ Biz; sağlık, savaş, cenaze, düğün gibi milletimizin örfüne, duygularına ve hassas noktalarına dokunan konularda siyaset yapmıyoruz, bizim için önemli olan halkımızın özellikle de çocuklarımızın sağlıklı olması ve bu konularda bilinçli olmasıdır. Bunun için de gerek mevcut iktidar partisi ile gerekse diğer partiler ile ve tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeye de, çözüm sunanlara yardım etmeye de, bizdeki çözümleri sunmaya da hazırız. Önemli olan insanımız için iyi şeyler yapılması. Bunların kimin yaptığı değil” dedi.

Yalova Kanser Hastaları Derneği’nin tüm etkinliklerini desteklediğini ve tüm etkinliklerinde etkin rol alabileceklerinin de sözünü veren İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyelerinden Murat Üstel yurt çapında bazı aşı, gıda uygulamaları gibi çalışmaları da başlatmak için gerekli mercilere başvurduklarının müjdesini verdi.

Kanser hastalarının, 3. Evreye gelip engelli sıfatı ile devletin ücretsiz imkânlarından yararlanmasının yanlış olduğu ve kanser teşhisi konulduğu an devlet desteği olması gerektiğinin ve birçok devlet desteği bulunan ilacın, ülkemizde bulunamayışı gibi sorunlara da değinilen toplantıdan çıkan olumlu sonuçlarında çok kısa bir süre sonra kamuoyu ile de paylaşılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim